2001'deki gibi bir krizden bahsediyorsak onun olacağına pek ihtimal vermiyorum. Sebebi bence dünya genelinde arzın artması ve gelişen teknoloji sayesinde her bütçeye uygun ürün bulunabilmesi.

100 liraya da tişört var 10 liraya da, bir spor ayakkabı 500 lira ama birebir çakması da var 80 liraya. Millete sorsan kaşar yiyebiliyorum kriz olsa yiyemezdim der ama aslında yediği kaşar değil kaşara benzetilmiş başka bir şey. Domatesin mesela tamamen organik olanını bulup alayım desen yandım allah kriz var dersin. Ama gidiyorsun tatsız tuzsuz hormonlu domatesi ucuza aldığında kriz yok diyorsun.

Kriz hem var hem yok yani. Yaşam standardımızın düşmesi açısından bakarsak en az 3 yıldır krizin içerisindeyiz. Şu an Çin'in bazı bölgelerindeki asgari ücretle Türkiye'deki asgari ücret aynı seviyede. Webmaster olarak baktığımda da bunu net olarak görebiliyorum zaten. Türkiye'de Adsense 1000 gösterim başına Çin ve Hindistan'la aynı seviyede gelir getiriyor. Reklam sektöründe harcanan para bir ülkenin ekonomisi açısından iyi bir gösterge bana göre.

Bir ülkede basit bir spor ayakkabı 500 lira iken asgari ücret 1600 lira ise o ülkede kriz var dersin ama diyemiyorsun. Çünkü çok ucuza çakması da var. Herkes bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.