Siyasi olaylar ve Sendikasal etkinlikler her zaman ekonomiyi etkiler diye düşünüyorum. Park dediğiniz olay da belediyecilikten çıkıp yine siyasiye dönüşmedi mi ?

Sahibinden üzerinden ekonomiyi değerlendirmeyi de çok yerinde bulmuyorum. Sonuçta toplum olarak sağcı ve solcu olabiliyoruz ama milliyetçi olamıyoruz. Sahibindene araba koyan veya araba almaya çalışan herkes bilir ki "bayram üstü millete araç lazım 3bin tl fazla koyayım fiyatı", "bayram üstü pahalılaşır sonrasında bakalım" düşüncesi herkeste var.

Altın alırken bile ata altınını 1050 tl'ye aldım bu seçimler öncesinde. Geri satayım derken kuyumcu abilerimiz sarraf abilerimiz 1050'ye sattıklarını iki dakika sonra 1000 liraya geri alıyorlar. Zaten sarraf abilerimiz bilir her yaz bayram sezonudur. Bir bakarsın yaz zamanı fiyat artar. Veya yine bakarız ki devletini milletini çok düşünen bir abimiz gider piyasadaki tüm soğanı çeker. 1 tl vermeyeceğin ürün olur 9 tl.

Ekonominin çok ta dar boğaza gireceğini düşünmüyorum. Bugün en ücra yerlere bile gitseniz heryerde son model araçlar var. Çarşıda bir kahvede 2.5tl 'ye kahve içebilecekken kafelerimizde 15tl veriyoruz. Iphone son son son çıkan model telefon ile resim çekiyoruz. Biz parayı bu kadar çarçur ederken, devlet te verginin vergisini alırken çok ta sıkıntı olmaz. Ha yinede lazım ise bu tarz bir kriz, sizin onu çağırmanız gelmesine vesile olabilir. Sonuçta oturarak ve konuşarak hiçbirşey olmaz.

İki üç kişinin kriz çığırtkanlığını bırakın veya dahasını. Kabul edin bize en büyük engel de düşman da yine kendimiziz.