Selamun aleykum.
Kısaca sunucu yanıt süresini tema etkileyebilir mi? Temanın sunucu yanıt süresi üzerindeki etkisi nedir?
Birçok tema arastirdim, test ettim. Çok fonksiyonlu bulduğum en hızlı haber/magazin/viral tema JNEWS temasiydi. Özellikle demo sitesinde 1-1.7 saniye arasında bir yükleme süresi var. Pingdom ve gtmetrix de. Optimizasyon konusunda iddialılar. Fakat test etmek için temayı kurduğumda (ki ücretsiz hosting de yapıyorum şimdilik testleri) ortalama 9ms-1saniyr arası sunucu yanıt süresi verirken şuan 2.7-3 saniye civarında sadece sunucu yanıt süresi var.
Boombox gibi ağır bir temada bile bu kadar uzun bir yanıt süresi yoktu. Acaba temadan dolayı mıdır? Yakinda ücretli hostinge geçmeyi düşünüyorum zaten şuan testler yapıyorum sadece. Bu kadar ağır bir sunucu yanıt süresinin sebebi ve çözümü ne olabilir?
Edit:
Pagespeed
2 döngü ve 12 kaynağa (0,5 MB)
Pingdom
Performans 91- boyut 700 kb - istekler 14 - HIZ DEGİSKEN 3 SANİYE İLE 12 SANİYE ARASİNDA DEĞİŞİYOR
Gtmetrix
B 89/B 87 - 17 istek - 680 kb - 4.5 SANİYE İLE 12 SANİYE ARASİNDA DEĞİŞİYOR
Hız konusunda şimdilik byethost üzerinde ücretsiz hostingde testler yapıyorum. Yavaş olmasını anlıyorum ama diğer temalarda bu kadar uzun sunucu yanıt süresi yoktu. Aslında tema sonuçlarına baktığımda sunucu yanıt süresini bu kadar geciktirecek ne istek ne boyut nede performans değeri kötü değil. Neden böyle oluyor anlamadım. Tema yapımcıları bayağı iddialı bu konuda. Sorgu sayısını düşürdük, kod kalitesini arttırdık vb.. diyorlar. Tema çok kaliteli gibi geldi bana da. Demo sayfasında 1 saniye hız skorları var. Bende neden bu kadar sunucu yanıt süresi var acaba?