-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Student
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Bir Stephen Hawking hayranı olarak fikirlerimiz ters düşüyor sanırım 😆 Profesör Hawking yapay zekanın kendini biyolojik olarak geliştirebileceğini ve bunu insanlardan daha hızlı gerçekleştireceği için insanlardan daha üstün bir yapıya sahip olacağını savunmuştu. Her ne kadar ben bilim insanı nörolog veya yapay zekayla uğraşan biri olmasam da nedense yapay zekanın insanlığı geçeceği hakkında bir şey düşünemiyorum. Sonuçta yapay zeka bir problem çözme mantığı değil midir?(yanılıyorsam affola) insan beyninin yapısını yapay zekaya çevirdiğimiz zaman veri > veri karşısında yapılacak eylem > ve sonuç ortaya çıkıyor diye biliyorum (dediğim gibi profesyoneli değilim işin) bunu günümüz teknolojisiyle incelediğimizde back end programları ile website yapmak bile aslında bir yapay zeka oluşturmak ama şu ana kadar bir kötülüğünü göremedik. Detroit oyununu bile inceledim oradaki yapay zeka bana ters geldi mesela robotların "sabrını" zorlamak, rahatlık "hissi" vermek falan.. "Kıskanan" robotun insan öldürmesi gibi...