cihaneken adlı üyeden alıntı

Sunucu yanıt süresine bir çok şeyin etkisi olacaktır. Tema bunlardan biridir. Aslında sunucu yanıt süresi sorgularla alakalıdır. Yazılımdaki sorguları çalıştırıp sonuçlarını döndürmesine sunucu yanıt süresi denir. Sunucunun özellikleri ve yapılandırmasının yanı sıra sorgularınızın büyüklüğü, karışıklığı veri tabanının performansı vs. gibi bir çok erken vardır.

Hocam sorgu sayısı çok düşük. Mobildeyim resim atamıyorum ama jnews temasına bakma imkaniniz varsa gerçekten sorgu sayısını baya düşünmüşler. CSS boyutu da çok düşük, js boyutu da.

Pagespeed
2 döngü ve 12 kaynağa (0,5 MB)

Pingdom
Performans 91- boyut 700 kb - istekler 14 - HIZ DEGİSKEN 3 SANİYE İLE 12 SANİYE ARASİNDA DEĞİŞİYOR

Gtmetrix
B 89/B 87 - 17 istek - 680 kb - 4.5 SANİYE İLE 12 SANİYE ARASİNDA DEĞİŞİYOR

Hız konusunda şimdilik byethost üzerinde ücretsiz hostingde testler yapıyorum. Yavaş olmasını anlıyorum ama diğer temalarda bu kadar uzun sunucu yanıt süresi yoktu. Aslında tema sonuçlarına baktığımda sunucu yanıt süresini bu kadar geciktirecek ne istek ne boyut nede performans değeri kötü değil. Neden böyle oluyor anlamadım. Tema yapımcıları bayağı iddialı bu konuda. Sorgu sayısını düşürdük, kod kalitesini arttırdık vb.. diyorlar. Tema çok kaliteli gibi geldi bana da. Demo sayfasında 1 saniye hız skorları var. Bende neden bu kadar sunucu yanıt süresi var acaba?

appiah5454 Hocam litespeed cache en iyi performansı litespeed desteği olan sunucularda veriyor. Gerçekten kaliteli bir eklenti ayarları doğru yapıldığı zaman çok güzel etkiliyor. Ben şuanda testler yaptığım için cache kurmadim. Önce temanın ham hali üzerinde testler yapip yayına hazirliyorum inşallah ama bu sorunu çözemedim anlamadim