Merhaba arkadaşlar,

Bugünkü yazımızda wordpress kullanıcılarının DDos saldırılardan korunmaları için bulduğum bir eklentiyi tanıtacağım ve kısaca ddos hakkında bilgi vereceğim.

DDos ( Distributed Denial of Service ) saldırılarında amaç hedeflenen siteyi aşırı yoğunluk yüzünden girişlere kapatmak ya da trafiğini tüketmek olabilir. Hedef siteye birden fazla girişle yapılan saldırılardır. Bu giriş zombi bilgisayar olarak kullanılan(habersizce saldırıya ortak olan) bilgisayarlardan ya da gönüllü olarak(Anonymous grubu gibi) saldırıya katılan bilgisayarlardan sağlanır ve katılan bilgisayar ne kadar fazla ise saldırıda bunun paralelinde o kadar güçlüdür.

Ddos saldırılarının Mantığı şudur karşıdaki sunucuyu yoğun bir istek altında bırakıp tıkanma noktasına getirmektir. Mesela saniyede 500bağlantı kaldırabilen bir siteye 1000bağlantı sağlamak sistemi kitleyecektir ve saldırı amacına ulaşmış olacaktır. Bu saldırılardan korunmanın pek fazla yöntemi yoktur , en etkili yöntemi artık son çare olarak bir güvenlik firması ile anlaşmaktır. Genelde bu güvenlik koruması için sizlerden talep ettikleri ücret gerçekten fazladır.

Şimdi gelelim bu saldırıdan korunmak için wordpress sitelerinizde kullanabileceğiniz eklentiye.

Eklentinin mantığı , sitenize doğrudan girişleri engelleyerek dolayısıyla ddos sile yapılan girişleride engellemektir. Yalnız organik hitin girişi sağlanmaktadır. Tabi burdadan da anlıyacağınız gibi eklentiyi arama motorlarından hit çeken siteler kullanabilir.

Buradan indirin

Buyrun Resim:


Kaynak