Hayret, konuya ilk yorum yapan arkadaşlar ''bir kesim'' diye hitap etmiş, daha önceden direkt olarak fedöcü, vadan hayini, israil ajanı diye hitap ederlerdi, garipsedim. :)

Kriz var, nasıl olmaz? Krizin olduğunu anlamamız için illaki yazar kasa mı atmaları lazım birilerinin önüne? İddia ediyorum, iktidarı taraf tutan arkadaşlar bile hangi kesimden olursa olsun Cumhurbaşkanı'nın önüne yazar kasa atan kişiye neler olacağı tahmin eder. Oysa ki, adam mı öldürdü bu kişi? yoksa birisine tecavüz mü etti? Hayır, sadece tepkisinin ortaya koymak için simgesel bir eylem yaptı ama emin olun ki adam öldürenden, tecavüz edenden daha ağır müeyyide uygulanır. Kalıbımı da basarım, o derece eminim.

Dün akşam okudum, Çorlu'daki tren faciasının araştırılması yönündeki yönerge mecliste reddedilmiş. Tahmin edin, son seçimdeki hangi ittifak bu önergeyi reddetmiştir? Daha önce de reddedilen IŞİD'in araştırılması, FETÖ'nün siyasi ayağı, Çocuk istismarı, Kadına Şiddet gibi önergeler de reddedilmişti. Oysa ki, ben büyük çoğunluğun gözünde, sırf bunları dediğim için vatan hainiyim.

Bir facebook yorumunda görmüştüm. Olayı çok güzel özetlemiş.

Demokratik toplumlarda yabancı yatırımcılar yatırımlarının güvenliğinden şüphe duymadıkları ve risk oranları düşük olduğu için daha fazla yatırım yaparlar. Yabancı yatırımcı sayesinde ülkeye yabancı para girişi olur, ülkede dolaşımda olan yabancı para miktarı arttıkça yerli para değer kazanır ve alım gücü artar. Bu sayede enflasyon oranı da düşer. Çok zor bir ekonomik hesap değil aslında.

Şu paragrafa bir de şöyle ekleme yapsak: Ülkedeki malların %80-85' yurtdışından ithal, %15-20'si yerli olmasının tam tersi olduğunu düşünün, yani ülkede üretim yapılıyor. Eğitim, sağlık, turizm, güncel teknolojiler v.b konulara ağırlık veriliyor olsaydı. Ufacık yüz ölçümüne sahip Hollanda'dan tarım ürünleri ithal edileceğine, tarım ülkesi dediğimiz ülkemizde bu ürünleri yetiştirip dışa bağımlı olmasak sizce de güzel olmaz mı? Yapılamayacak şeyler mi?

Yazılacak o kadar çok şey var ki, bitmez. :)

Neyse, fazlaca oldu yorumum. Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları diye bir belgeselden kesilmiş 3 dakikalık bir video, izleyin ve düşünün.

https://www.facebook.com/589988587878420/videos/803414636535813/