Adidas'a gidiyorum adam 300'e 500'e ayakkabı satıyor. Gidiyorum Flo'ya 60'a 100'e Kinetix ayakkabı alıyorum. Adidas kazıkçı kardeşim :) Aynı ürünü mü bu fiyata alıyorum ? hayır

Ama benzer kalitede alıyorum.

Şimdi bu örnek makarasına verildi. Konuya gelecek olursak küçük esnafımızda fiyatı yüksek tutmak gelenek haline gelmiş. Peki neden ? Çünkü müşteri olarak bizler pazarlıkta işi çok abartıyoruz. Eee adamda normal olarak fiyatı ilk olarak yüksek söylüyor.

Ama sen büyük bir yerli mağaza ile ithal mağazayı karşılaştırdığın zaman bizimkilerin fiyatlarındaki normalliği görürsün.

Küçük esnafta bu durum kaçınılmaz oluyor. Ayrıca işin içerisine de bir çok teferruat oluyor. Adam sürümden mi kazanıyor ? Mağaza meydanda mı, köşede mi ?

Milletimiz ne kadar pazarlıkçıysa esnafımızda o kadar kazıkçı :)
Not: pazarlık mutlaka yapılması taraftarıyım abartmamak kaydıyla :)

Hocam siz pazarlık istemişsiniz ancak satıcı yapmamış. Hele bide 65'ten satılanı 150'ye. Ya bu esnafımız müthiş kazıkçılardan ya da diğer ürün müthiş çakmacılardan. Ama bunu tüm esnafa yıkmak ayıp olur. Hele bide "gelde vatan sağ olsun de" diyip işi komple vatana millete yıkmak abes olur. Size tavsiyem bilinen mağazaların satış yerlerinden alın Flo gibi.

Vatan Millet Sağ Olsun, Düşmanlar Kahrolsun.