Bodruma gittim, havlu alacağım. O an cebimde de sınırlı para var. Şok da 40-45 TL bir havlu, dışarıda halı satmakla ilgilenen bir abiye gittim, "Burada pazar yeri filan var mıdır?" diye sorduğumda, "niye Şok'dan almıyorsun?" diye sordu. "Kazık geldi." diye söylediğimde, "Bu millet birbirini s..k..se, nasıl kazanacak?" dedi. Devamında da "Bu devirde millet tuttuğunu s..kyr.., sk..cekde." diyerekten milletin birbirini kazıklamasını onaylayan bir millet haline gelmişiz, örnek vermek gerekirse Bodrum'da taksiciler kadar bir illlet esnafla da karşılaşmadım, Istanbul'da taşıma ücreti KM başına 2,5 TL iken, Bodrum'da 4,5 TL. Taksicilerin savunması da iyi, "3 ay kazanıyoruz zaten, onda da yapacak birşey yok." Ancak Bodrum'da korsan taksiler, taksicilerin ücretinin yarısına taşıyorlar. Tamam şimdi size korsan taksi etik gelmeyebilir, isminin başında korsan olması illegal, haram, yasak gibi kelimeleri kafanızda uyandırabilir.

Ancak, taksicilerden daha dürüst ve ücretin yarısına karşılık aynı işi yapıyorlar. Ücretin yarısına karşılık bu işi yapmalarına rağmen, bu adamlar yakıtı ve masrafları çıkardığında ceplerine para kalacak ki bu iş yapsınlar. Yoksa bu ülkede hayır için iş yapmak dahi masraflıyken, kendi geçimini sağlamak için illegal bir iş yapan adamın, para kazanılmayacak bir meslek yapması oldukça saçma ve mantıksız olur.

Bu yaptığım korsan araca binmeyi övmek değil, milletimin esnafı kendi milletini illegal yöntemlere itmesine sitemim, örnek veriyorum korsan araçta yolculuk yaparken taksiciye yakalandığınızı düşünün, o taksicinin yapacağı şeyleri hayal edebiliyorsunuzdur, adamın savunması ne olacak "niye gelipte bana kendini kazıklatmadın?" olacaktır.

Yine aynı durumda, Bodrum'da terlik almak istediğimde, bir terlik satan dükkana geldim. Şans ya o ana kadar bilmiyordum, birtane basit bir sandaleti göstererek fiyatını sordum, arkadaş 90,00 TL dedi. Çok pahalı değil mi diye sorduğumda, "Bodrum sandaleti kardeşim bu." diyerekten tersledi beni, "Sandaletin üzerinde Gezer yazıyor ama." dediğimde adam bana boş boş bakmaya başladı.

Bilen bilir, bilmeyende şimdi öğrenecektir. Bodrum Türkiye'den en çok yerli turist alan bir yerdir, yabancı turisti diğer tatil beldelerine göre oldukça azdır, yani buranın esnafı kendi milletini öpeceğini bile bile hareket etmektedir. Yani postu açan arkadaş, sonuna kadar haklısın benim gözümde.

Haram yemeyi bu kadar seven bir millet kendisini İslamın son savunucusu, İslamın kurtarıcısı olarak görüyor, peki İslamı bizden kim kurtaracak?