Eskiden aslında bu fikrimi hayata geçirmek için 'bozukkol' adlı platformu oluşturup belli bir ivme yakalayınca ekip içi bazı sıkıntılar doğdu ve bunun sonucunda siteyi FurkanOYMAK kardeşime sattık ve bu fikrimi gerçekleştiremeden projenin üstüne bir sünger çektik ve yolumuza devam ettik.
Oyun haberleri ve twitch ortamını çok sıkı takip ediyordum ve hala arada fırsat buldukça twitch ortamını yoklarım (eskiden Ekin Kollama'nın modluğunu bile yapmışlığım var). Şimdilerde boşa çıktığım için eski defterlerdeki yapılacak listelerini kurcaladım ve hayalim ve uğruna emek verebileceğim, severek yapacağım bir fikri hem sizler ile paylaşmak hemde bir ekip oluşturmak için bu satırları klavyenin tozlu tuşlarına basarak yazmaya koyuldum :)
Çoğu kişi bir konuda fikri olsada olmasada eleştirmeyi birilerini küçük görmeyi sever (en azından benim gözlemlediğim diyelim). Bu konun üstüne gidip yaş kitlesi 14 ila 21 civarında kişilere hitap edeceğimiz bu projemizde (tabii yaşça büyük kişileride yakından ilgilendirecek bir iş ama genel kitle bu şekilde) millete hem oyun aleminden bilgi verirken hemde twitch ortamında neler dönmüş, neler olmuş gibi çeşitli bilgilerin olacağını az çok anlamışınızdır hatta size bu konuda youtube ne alemde göstermek için hemen şuraya bir uçuş adresi bırakıyorum. (bkz)
Yayıncılar bunlara karşı oldukça olumlu ve daha fazla insana ulaşmalarını sağlayacak bedeva reklam gözü ile baktıkları için pek karışan yok (tabii çizgileri aşmadığınız sürece).
Şidmi fikrin asıl temeline gelirsek oyun haberlerini herkes yapıyor ama biz ülkemizde hala gizemli bir kutu halinde olan çoğu kişinin hayalini kurup araştırmalar ve taktikler aradığı e-spor üstüne detaylı bilgi sunan, röportajlar yapan ve birebir e-sporcular ile haftada, ayda özel ders niteliğinde ders hizmeti sunacak bir platform ne yazık ki yok ve bu aklımdaki proje ile bu eksikliği giderip hem twitch platformundaki insanların birbirleri ile saygılı bir şekilde tartışıp yeni yayıncıları keşfedeceği, yayıncılara sorularını iletip, önerilerde bulunacağı bir platform olacak hemde e-spor alanında hizmet vermiş bu konuda deneyimlerini paylaşmaya hazır kişilerden mentörlük alabilecekler.
Tabii bu fikri burada paylaşırken klonlanma ihtimalini göze aldım ve detaylara pek derinlemesine inerek sizlere sunum gerçekleştiremedim kusuruma bakmayın ama bazı önlemler almak her zaman iyidir.
Uzun lafın kısası bu işleri yapmak bir ekip ile bile zorken tek başına gerçekleştirmek her baba yiğidin harcı değil. Bunu bildiğimden dolayı bu yolda birlikte yürüyeceğimiz, birlikte zaman harcayıp emek verebileceğim ekip arkadaşlarına ihtiyacım var.
En azından iletişime geçerek birlikte bir iş için ter dökmesekte tanışma fırsatımız olur ve bu sanal ortamda bir dost, abi, kardeş edinmiş oluruz.
Skype Gelerek Daha Detaylı Görüşmek İsterseniz Davet Adresimiz: https://join.skype.com/cl0egnjbJPx7