-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Anestezist
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere sürekli yakındığım bir konudan bahsedeceğim.Sürekli tasarımcıların başına gelen ve insanları resmen salak yerine koyan bir durum bence.
Freelance bir tasarımcı bildiğiniz gibi forumlarda konu açar ve referanslarını koyar , referanslarını beğenen kişi logo yaptırmak ister.Mantık budur değil mi?
Ama bazı insanlar çıkıp bir konu açıyor , ve 15-20 kişiden logo yapmasını istiyor ve arasından beğendiğini alıyor - (diğer gelen logoları napıyor bilinmez)
Sizce adil bir davranış mı ?
O zaman logo yarışmaları niye var ?
Logo yapan 15-20 kişinin emeği nereye gidiyor ?
İşte böyle insanlar yüzünden bu iş tam bir bilmece , tasarımcının tek derdi acaba bu kişi benim paramı verecek mi ? oldu.
Adam logoyu yaptırıyor fikir ediniyor sonra aynısını kendi çiziyor , sorsan niye böyle yaptığını aynısını bende yaparım felan der heralde.
Burdaki mantık şşöyle olmalı bence ;
Tasarımcının referanslarına bakılmalı , çalışma stili göz önüne alınılmalı , uzun uzun sohbetler edinilmeli ve bunun sonunca karar verilmeli.
Tasarımcılarda robot değil , her yaptığı işi beğendirecek diye bir kural yok , ama
bu gibi durumlarda beğenilmeyen ve değiştirilmesini düşündüğünüz yerler söylenmeli bunun sonucunda bir karara varılmalı...
İnsanlar bu iş için saatlerini ayırırken , sizin beğenmedim olmamış aynısı bende yaparım demeniz gerçekten sinir bozucu.
Lütfen duyarlı olalım , adil bir şekilde değerlendirelim bu konuyu,
Sizin düşünceleriniz neler?
9 kişi bu mesajı beğendi.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Gerçekten haklısın hocam.Bu konu benimde başıma gelmişti.
MstDrsn
Yine Yeni Yeniden
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Şöyle bir durum var ki herkes bu riski göze alarak giriyor.Sonuçta ortada bir zorlama yok.Adam belki 10 kişiden kazanacağı parayı tek çalışmadan kazanıyor ve bu mantık adama o riske girmeye zorluyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
anilgzl
Mobilya Dekorasyon
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mobilya Dekorasyon
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Çok ama çok katılıyorum dostum, ben bu mesleğin lisede eğitimini görmekteyim ve okadar çok Freelance dolaşan varki yani boşu boşuna okuyumuş gibi hissediyorum bu üzücü bir durum ama bir iş yerine girerken tescilli olmak daha önemli tabiki.
"...bir daha gel, gel samsundan..."
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Burada bence yapılması gereken şey şu. Eğer birisi sizin referanslarınızı görüp size yaptırmak istiyorsa, ücretin yarısını işe başlamadan önceden alacaksınız. Tabii ki bunu yapabilmek için de referanslarınız iyi olmalı. Böylece adam vazgeçse bile sizin emeğiniz boşa gitmemiş olacak. Herkes bu şekilde işini profesyonelce yaparsa kimin gerçekten bu işi hakkıyla yaptığı belli olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Grafik tasarım
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İnsanlar bu iş için saatlerini ayırırken , sizin beğenmedim olmamış aynısı bende yaparım demeniz gerçekten sinir bozucu.
_________
katılıyorum her bir kelimene hocam
www.mujdatsayar.com