Merhaba arkadaşlar,

Sizlere sürekli yakındığım bir konudan bahsedeceğim.Sürekli tasarımcıların başına gelen ve insanları resmen salak yerine koyan bir durum bence.

Freelance bir tasarımcı bildiğiniz gibi forumlarda konu açar ve referanslarını koyar , referanslarını beğenen kişi logo yaptırmak ister.Mantık budur değil mi?

Ama bazı insanlar çıkıp bir konu açıyor , ve 15-20 kişiden logo yapmasını istiyor ve arasından beğendiğini alıyor - (diğer gelen logoları napıyor bilinmez)

Sizce adil bir davranış mı ?

O zaman logo yarışmaları niye var ?

Logo yapan 15-20 kişinin emeği nereye gidiyor ?


İşte böyle insanlar yüzünden bu iş tam bir bilmece , tasarımcının tek derdi acaba bu kişi benim paramı verecek mi ? oldu.

Adam logoyu yaptırıyor fikir ediniyor sonra aynısını kendi çiziyor , sorsan niye böyle yaptığını aynısını bende yaparım felan der heralde.


Burdaki mantık şşöyle olmalı bence ;

Tasarımcının referanslarına bakılmalı , çalışma stili göz önüne alınılmalı , uzun uzun sohbetler edinilmeli ve bunun sonunca karar verilmeli.

Tasarımcılarda robot değil , her yaptığı işi beğendirecek diye bir kural yok , ama
bu gibi durumlarda beğenilmeyen ve değiştirilmesini düşündüğünüz yerler söylenmeli bunun sonucunda bir karara varılmalı...

İnsanlar bu iş için saatlerini ayırırken , sizin beğenmedim olmamış aynısı bende yaparım demeniz gerçekten sinir bozucu.

Lütfen duyarlı olalım , adil bir şekilde değerlendirelim bu konuyu,

Sizin düşünceleriniz neler?