negiu adlı üyeden alıntı

Kilo alamayan arkadaşlar için;
Haftada 3-4 gün 45dk-1 saat arası ağırlık antrenmanı.1 saati geçirmeyin. 1 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde çalışabilirsiniz.Özellikle bacak kaslarını çalışmayı ihmal etmeyin, bacak çalışmaları testesteron salgılanmasını artırıp kas yapımını hızlandırır. Yumurta,et ve et ürünleri ,süt ve süt ürünleri, zeytin ve zeytin yağı,yulaf,yağlı tohumlar yiyeceklerinizin liste başı. Karbonhidrata ve meyve suyuna abanmayın, zira amaç sağlıklı kilo almak ise.Yoksa bol bol basit şeker içeren yiyeceklerle çok hızlı ve sağlıksız kilo alabilirsiniz.

Zayıfım ama göbeğim var diyen arkadaşlar için;
Bunun muhtemel iki sebebi mevcut. Birincisi aşırı alkol kullanımı, ikincisi ise stres ve sağlıksız uyku düzenine bağlı kotizol salgılanmasının artarak bel çevresi yağlanmayı tetiklemesi. Bu sebeplerin önüne geçerek göbekten kurtulabilirsiniz.

Kilo vermek istiyorum diyen arkadaşlar için;
Kardiyo+ağırlık antrenmanı tavsiye ederim. Özellikle aşırı kiloluysanız, çünkü hızlı kilo verirseniz deride sarkmalar meydana gelir. Bunu önlemek için yağdan verirken kas inşa ederseniz deride sarkmaları önlemiş olursunuz. Özellikle sabah uyandığınızda bir şey yemeden yaptığınız koşular veya ağırlık antrenmanı sonuna ekleyeceğiniz kardiyo egzersizleri yağı daha hızlı vermenize yardımcı olur. Çünkü bu iki durumda da zaten kas içindeki ve kandaki glukozu büyük oranda kullanmış olacağınız için yağ yakımına geçiş hızlı olur. Yine aynı şekilde basit şeker içeren yiyeceklerden, özellikle meyve suyu ve gazlı içeceklerden uzak durun.


Kısaca sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile kilo alamayan kilo alır, kilo veremeyen kilo verir :D

Bacak çalışmak testo arttırır cümlesi bir mittir hocam. Öyle bir şey yok. Sadece üst vucutla denge kurmak adına bacak da çalışılmasi gerekir. Yoksa kötü durur. Testo seviyesi genetiktir, testo için parmak ölçüleri var mesela oraya bakabilirsiniz, testosu fazla olanlarda sağ elin yüzük parmağı işaret parmağından daha fazla uzun oluyor. Ayrıca kilolu insanlar testo ve buyume hormonu igf1 salgılamak için ağırlıktan çok kardiyoya ağırlik vermeli.

8 kg disk olan bir bisiklet ile 30dk seri Spin yapabilir. Gece uyuma problemi varsa da Çinko b6 mag(ZMA) kullanabilir. Zmanın testo üzerine de boost etkisi vardır fakat dediğim gibi genetik eşiğin üzerine çıkamaz maks testo genetik olarak elverişli olan maks seviyedir.