Merhaba,

Bir avukat olarak şahsi tecrübelerimi kısaca özetleyeyim.
1. Tabela avukatlığı dönemi genel olarak sona ermiştir diyebilirim. Sokaktan tabelaya, isme bakarak gelen şahıs müvekkiliniz olmaya olabildiğince uzaktır. Çünkü size gelmeden önce en az beş ofisi ziyaret etmiştir.
2. Büro ismini çok abartmadan ama üzerinde tabi ki düşünerek koymakta fayda var.
3. Bazı meslektaşlarım yabancı kökenli kelimeler üzerinden büro açmaktalar. Ancak ben bunun uzun vadede faydadan çok zararının olacağı kanaatindeyim. Avukatlar isim ve soyisimleri ile zaman içerisinde marka haline gelirler. Sizin Rebus, Justice vs. gibi yabancı kökenli büro isimlerinizi müvekkillerinizin hatırlaması düşük bir ihtimaldir. Avukat Fatih bey, Ayşe hanım daha kalıcı olacaktır.
4. Eşim ve ben birlikte avukatlık yapıyoruz. Tahancı Hukuk Bürosu adını verdik. İkimizin soyismi de aynı sonuçta. Evlenirken de eşim bilerek kızlık soyismini almadı. İleride hem akademik alanda hem de avukatlık piyasasında karışıklığa neden olmasın düşüncesiyle...(Kızlık soyismi Kaplan idi. Ülkemizde olabildiğince çok.) Büromuzun linki: www.tahanci.av.tr Eleştirilerinizi bekliyoruz. :)
5. Çok ortaklı ve soyisimleri farklı kişilerden oluşan bir büro mevcutsa tabi ki yukarıda anlattıklarım biraz uygulanabilir olmuyor. Bu durumlarda soyadların baş harflerinden uyumlu bir kelime çıkarma ya da ortaklardan üstad pozisyonunda olanın soyadını kullanma seçenekleri ortaya çıkıyor. Örneğin Gün Partners