Aynı furya BTCP forkunda da olmuştu. İnsanlar fomo(fırsatı kaçırma korkusu) nun da etkisiyle ZCL'ye yüklenmiş(gerek mine gerek trade) ve sonun da birçok kişi(ben de dahil) zarara uğramıştı. 1-2 ay önceden ZCL alıp forka birkaç gün kala elinden çıkaranlar ceplerini doldurdu, elinden çıkarmayıp fork'u bekleyen insanların başına gelenleri sıralıyorum;

- 200-300 usd'den borsalara girmesini beklediğimiz BTCP iki borsada işlem görmeye başladı. O borsalar;
a- Kucoin: Fork'u 1:1 btc/btcp şeklinde destekledi yani 1 btc'si olan 1 btcp aldı, zcl işlem görmedi. Sadece Kucoin'de btc sahibi olanlar btcp'lerini yüksek fiyattan satma imkanı buldu.
b- Tradesatoshi(bence kötü borsalardan biri): Fork'u 1:1 zcl/btcp olarak destekledi, btcp 60 usd'den satışı başladı, site çöktü, kendine geldiğinde 1 btcp 40 usd idi.

- fork öncesinde 235 usd ye kadar yükselen ZCL forktan sonraki birkaç saat içinde sert düşüş yaşadı, borsalar çöktü ve olan o esnada satış yapamayan küçük yatırımcıya yani sana bana oldu. devamındaki 2-3 gün içinde de 10 usd ye kadar geriledi(çoğu yatırımcı bu sürede teknik sebeplerden ötürü zcl'lerini elinden çıkaramadı).

Özetle bu olaydan tek karlı çıkanlar, açgözlülük yapmayıp forktan önce zcl'den kaçanlar oldu. Bu sefer de aynı şeylerin olacağını öngörüyorum, zcl'ye ben de yükleneceğim ama satmak için fork'u beklemeyeceğim, anonymus mu nedir o da eksik olsun Ek olarak şu soruyu da sormak lazım.. 1 BTC si olan da 1 Anonymus alıyor 1 ZCL si olan da.. Sizce de biraz saçma değil mi?

ZCL'yi hem kazmış, hem bol miktarda trade'ini yapmış ve daha önceki forklarına dahil olmuş biri olarak nacizane görüşlerimi paylaşmak istedim. İlk defa fork'a dahil olacak arkadaşlara bir şeyler aktarabildiysem ne mutlu. Paylaştıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.. Saygılar

Not: Alıntıdır