Arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce Being hocam Google URL gönderme aracının kaldırılmasıyla ilgili bir haberi forumda açmıştı.


BKZ: https://wmaraci.com/forum/google/google-url-gonderme-aracini-kalici-olarak-yayindan-kaldirdi-519459.html



O konunun altına da şöyle bir yorum atmıştım.


YakupYLDZ adlı üyeden alıntı

Küçükken tr.gg gibi alt domainlerden aldığım siteleri bu araç ile google'da indeksletirdim. Şimdiki çocuklar ne yapacak :)


hocamda şöyle bir yanıt atmış;


Being adlı üyeden alıntı

YakupYLDZ şimdiki çocuklar daha çok bilgisayar oyunları ve gerzek YouTuber'ları izlemekle meşguller. Üretmek ve kazanmak gibi dertleri yok. Onların bu araca pek ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Acı ama gerçek.


Son olarak da şunları yazmışım.


YakupYLDZ adlı üyeden alıntı

Being maalesef ki haklısınız hocam. İstisnalar mevcut onların canına kurban. :)


Bugün webmail'e girip baktığımda istisna olarak nitelendirdiğim kısımdan bir kardeşimizin iletişime geçtiğini gördüm.

Sitemdeki iletişim bölümünden mail atmış.

Bana attığı mail:




Tabiki de inanamadım cevap maili attım:



O da bana tekrardan bir mail atmış: Tek sıkıntısı adsense'ymiş. :)



12 yaşındaki bir kardeşimizin bu işlerle uğraşması bir site açması içerik üretmesi beni gerçekten sevindirdi. Sizlerle de paylaşayım dedim arkadaşlar.

Bu kardeşimiz youtuber fanı olmak yerine uğraşmayı üretmeyi denemeyi seçiyor. Bu ve bunun gibi bir çok kardeşimizin olduğunu umuyorum... Teşvik ve fırsat bu kardeşlerimizi geliştirmeye yarayan önemli etkenler.

Ben bu işlere yanlışıkla alındığım bir facebook grubu ile başladım. Herkes gibi üstüne 1 kat daha koyarak geliştim, geliştirdim. O facebook grubundaki abiler sayesinde kendimce tatmin olduğum bir konumdayım. Çoğumuz bir şekilde öğrendik. Birileri veya birşeyler nasıl bizleri teşvik ettiyse bizde etrafımızda ki kardeşlerimizi teşvik edebilir destekleyebiliriz.

Son olarak da forumda 16 yaş kısıtlaması hakkında bir şey söylemek istiyorum.
Forumda ki 16 yaş uygulamasını tamamen yanlış bulduğum söylenemez fakat sırf yaşı yüzünden de bir insan forum dışı edilmemeli.
Eğer gerçekten güzel bir projesi varsa, gelişime açıksa elimizden geldiğince destek olmalıyız. Tabiki de sınırlı tutulması gerekmekte olduğunu düşünüyorum.



"Umarım geliştiren bir nesil umudumuz bitmez.İnanıyorum ki ülkemizi daha yükseklere taşıyacak, yeni dünyanın isteklerine göre üretim yapabilecek bir gençliğimiz bir gün olacak. Bunu başaracağız."