cihaneken adlı üyeden alıntı

Okul hayatı ile bağım 2008 den beri koptu şükür, şuan sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum fakat. Bu başarısızlık artışının nedeni acaba Meslek Lisesi öğrencilerinin üniversite sınavlarına tabi tutulmasından kaynaklı olabilir mi?

Zannetmiyorum hocam. Meslek lisesi mezunu olarak hatırladığım kadarıyla sadece benim sınıfımın yarısı hatta daha fazlası güzel lisans bölümlerinde okudular. Ben de eksiğimi DGS ile tamamladım. Üstelik sadece lisede gördüğüm bilgi ile bunu başardım. Bu sonuçlar kesin olarak sistemle alakalı. İnsanların üzerinde genel bir algı var bence meslek lisesi konusunda. Herkes aynı sorulara, aynı müfredata çalışıyordu benim zamanımda. O yüzden herkesin şansı vardı şayet kazanmak için. Şimdi aynı şeylere çalıştığın halde farklı sorular görüyorsun. Benim üniversite hocalarımın çoğu önlisanstan geçiş yapan insanlardı. Hatta DGS'nin çok zor olduğu dönemlerde geçiş yapmışlar. Şuan sürekli bir sistem değişimi var ortada (hatta bu sene de olacak) ve bu sene sadece sistemi değil soruları da değiştirdiler. Kısacası eğitimin de ülkenin de düzelebilmesi için bir 8-10 yıla ihtiyacı var. Ve gittikçe artıyor yıllar. Ve ve umut yok cidden. :)