bycaptan adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi

hocam uydu resimlerini görünce aklıma şu olay geldi istemsizce :D

İstanbul planlaması:

Los Angeles planlaması:

Central park olmasa orası da beter. Tabii istanbul böyle değildi biliyorsunuz. Suriyelisi göçü derken 22 milyonu geçti nufusu. Üzerine rantçısı inşaat firması ihalesi, çarpık kentleşmesi derken durum bu oldu. Böyle giderse beton kemiririz 3 5 seneye

Lions adlı üyeden alıntı

Elbette katılıyorum. İstanbul'da yaşayan birisi olarak bu sene kar yağmadı. Halbuki geçen sene kar yüzünden yollar kapanmış, metrobüs seferleri iptal olmuştu. Kentleşme, kirli hava ve kimyasallar, Dünya'nın ekolojik dengesini mahvediyor. Canlı türleri yok oluyor ve yaşam giderek azalıyor. Doğrusunu isterseniz insan ırkının bu Dünya'da yaşamayı hak ettiğini düşünmüyorum. Çevreye, doğaya hatta Dünya'ya bir yabancı gözüyle baktığım zaman insan ırkının bir hastalık, bir bozukluk olduğunu düşünüyorum. Kanserli hücreleri ele alalım.

Kanserli hücreler var oldukları yapıyı deforme ederek ölümüne sebep olmakta. Metabolizmayı bozmakta, düzensiz çoğalarak diğer hücrelere yaşam şansı tanımamakta ve doğal olarak metabolizmanın çöküp, canlının ölümüne sebep olmaktadır. Dünya'yı bir metabolizma olarak ele alırsak insan ırkı bu metabolizmanın kanseri ne yazık ki. Dünya'da bizlerden başka ekolojik dengeyi, besin zincirini, doğal mevsimsel evrimi bozan başka bir canlı yok. Bir başka ırkın yok olmasına sebep olan başka bir canlı yok.

Hani o uzaylı filmlerinde uzaylı bir ırk gelip insanoğlunu yok etmeye çalışır ve savaşarak kazanırız ya. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da bu filmleri hep kötüler kazanmış...

Burası Konya’da açılan Karaaslan piknik bahçesiymiş. Asfaltla ayrılan mangal alanları. Yani büyük şehirler bir yana ülke geneline yayılan seri bir rant beton ve inşaat dalgasi var. Mezarlık gibi duruyor. Şuraya piknik parkı/bahçesi diyebilir misiniz? Durum bu. Bunlar bize ısınma mevsim dengesizlikleri olarak geri dönüyor işte