Muhammed adlı üyeden alıntı

Önceki blogum da yazıyordum mesela "Etiket ve SEO arasındaki ilişki" diye bir yazı yazdığımı varsayın ben "seo,etiket,etiket seo ilişkisi,etiket faydalı mı,seo nedir" vs. diye sıralıyordum pekte fayda göremedim sizce böyle yapmanın faydası var mı?


Başka bir yazıdan alıntı:
Bu kadar emek verip etiket girmişsiniz. Etiketleri no index yapmanız silmeniz gerektiği anlamına gelmez. Disallow yapılmış etiketlerin ne faydası var diyebilirsiniz. İlki kullanıcı deneyimi açısından pozitif bir faydası olur. İkincisi etiketlerin şuan google açısından pek önemi yok gibi ama bu durum yarın politika değişikliğine gidilmeyeceği anlamına gelmiyor. Malum google sık sık politika değişikliklerine gidiyor. Dolayısıyla yazılara etiket girmeye devam edin. No index yaptıysanız zaten hiçbir sorun olmayacaktır. Bakarsınız yarın öbür gün etiket değerlenir o zaman tekrar allow yaparsınız etiketleri. Farklı görüşleri de okuyun kafanıza hangisi yatarsa onu uygularsınız.

Etiketlerin duplicate olmasının nedeni;
x etiketiyle ilgili x'le başlayan 10 konu yazılmışsa ve her konu açıklamasında 2 kez x kelimesinden bahsedilmişse bu bir etiket sayfasında 31 x kelimesi geçmesi anlamına geldiği için google tarafından spam içerik olarak algılanabilir. Ancak kasıtlı olarak yapmamışsanız ve google tarafından herhangi bir spam uyarısıda gelmemişse etiklet kullanımından vazgeçmek yanlıştır.