Bir ara müdahale ederler bir süre durulur yine yukselir. Sayın Cumhurbaskanimiz yine açıklama yapmış yastık altında ki dolarları bozdurun diye. Daha once ki bozdurun açıklamasında da 3.50ydi. Bakalım ne kampanyalar çıkacak bozdurana. Tıraş bedava, kahve bedava, çay bedava vs. Geçmiş olsun diyorum. Artık duracağına pek inancım yok. Hayırlısı olsun güzel ülkem için.
Bir ürün alacaktım 1ay önce 150 liraydı dün 178 lira olmuş bugün 184 lira yani satış yapan kişiler de anlık kura göre oynama yapıyor. Milli birlik beraberlik cart curt diyenlere duyurulur.
Kendi halkına ucuza aldıgı ürünü bile dolar euro artışından faydalanarak kat kat daha kâr etmek adına zamla satan satıcılar var. Bu şekilde nereye kadar gider bilmiyorum.
Dolar euro bozdurmakla olacak iş değil hocam. 3.50den dediğiniz gibi bozum yapıldı ne değişti? Bozduran halk binlerce lira zarar etti. Şimdi siz sanıyor musunuz bu kişiler tekrar bu zarar etme riskine girer diye? Hiç sanmıyorum. Hele dolar zenginleri ve yurtdışinda yasayan Türkler keyif sigarası yakıyordur şu an. Olan size bize oluyor.
Çinden alınan 3.7 milyar dolarlik borç sinek etkisi bile yaratmadı cünkü bu para 1 aylık oluşan cari açığa bile yetmiyor. Aylık cari acık miktarı ortalama 5 ile 9 milyar dolar arası.
Üretim de yetmiyor. Uretmek de yetmiyor hocam. Markalaşma ve değer katmak lazim uretilen seye. Yani şu an üretime başlansa o da yetmeyecek. Marka lazım. Katma değer lazım. Üretilen şeyi dünyaya değer katarak satabilmek lazım. Bunlar için geç kaldık ama hala ne bekleniyor aklım almıyor