Siberdanışmanlık adlı üyeden alıntı

hosting firmasına giriş yaparak sistem geri yüklemesini önerebilirsiniz en kötü ihtimal. sitenin adresini versen bakardık en azından ama tavsiyem themadan kaynaklıdır. yada sisteme shell yüklenmiş olabilir türk firmaları güvenli değil.


Türk firmaları güvenli değil derken ne tür bir deneyimle buna şahit oldunuz şahsen anlamış değilim kurumsal olmayan FİRMACIK larla çalışır iseniz dediğinize şahit olursunuz fakat günümüzde kurumsal çoğu firma Cloudlinux,cagefs CxS v.s ekstra yazılımlar kullanarak elinden gelen en üst düzey güvenliği sağlıyor tabiki açıksız sistem yoktur hacklanamaz diye bir kaide yok fakat burada hosting firmalarının TÜRK olsun veya olmasın multi platforma göre güvenlik önlemini almasıdır.

Hacklanan arkadaşım için geçmiş olsun diliyorum kesinlikle haftalık da yedek almanız tavsiyemdir Kodespa arkadaşımızın da dediği gibi yeni tema kurarak aktif edebilirsiniz onun harici wordpress güvenlik önlemlerini almanızda fayda var herşeyi hosting sağlayıcısında aramamak lazım :) Yazılımsal açıklar için hosting sağlayıcısının elinden gelen birşey yoktur.