-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Amele
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Arkadaşlar Elimde 4-5 adet Adsense kazanclı tk domain var acaba bunları satmaya kalksam alıcısı olur mu ? Hit vs hepsi dogal yoldan. Ortalama her sitenin gunluk 2-3 lira getirisi var.
Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
HasanSorumli
Finali Zaten Biliyoruz, Senaryo Hoşumuza Gidiyor.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Uluslararası Ticaret
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
freenomdan alınmış domainlerse pek etmez
1 kişi bu mesajı beğendi.
Parasız düşünür; ama paralı iki misli düşünür. - Mihayloviç Dostoyevski
Gglog
bloglara frm kurmayın!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
K** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Alan olmaz, olursa bu işlerden anlamayan biridir. Freenom istediği zaman o domaine el koyar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Little things affect little minds.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Alan adlarını satın aldınız mı yoksa ücretsiz şekilde mi kullanıyorsunuz?
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
O halde alıcı bulabileceğinizi pek sanmıyorum, çok küçük bir ihtimalde olsa alan adları her hangi bir sebeple anında kapanabilir yada premiuma geçebilir. Bu nedenle çok çok jenerik bir şey olmadığı taktirde pek alıcı olacağını sanmam.
Satın alınmış şekilde olsaydı belki o zaman şansı biraz daha artardı. Çünkü normal bir alan adı haline gelmiş olurdu.
Aslında ileride iyi piyasası olabileceğini düşünüyorum. Örneğin geçen yıl ücretsiz kullandığım tk domaini yenilemiyorsun siliyorsun sonra freenom o alan adını premium yapıyor bu sefer almak istesende 300-500 dolar fiyat çekiyor.
En temizi sağlam jenerik olanları 5-10 yıllık satın alıp elde tutmak.
eka7a
openix.io
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ücretsiz olarak kullandığınız sürece hiç bir şekilde satamazsınız. Tespit edilirse anında elinizden alınır. Freenom panelinden Upgrade sekmesinden ücretini ödeyerek satın alabilirsiniz. Ücretini ödediğiniz taktirde com'dan farkı kalmaz.
Tüm şartlar için
koşullar sayfasına bakın.
Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL
Mfa95
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Freenom biraz sakat hocam. Yabancı sitelerde şikayetler görebilirsiniz. Domain değerlenince hemen el koymaya dair şeyler yaziyor. Zaten tk domainler geçen baktığımda .com dan sonra en popüler uzantıydi. Ücretsiz dağıtıldığı için bayağı yayginlasti. Fakat bazı hosting firmaları da DNS yaparken sıkıntı çıkarıyor bir iki defa başıma geldi. Tk güvenilmez domain diye işaretlenmiş bazı hostinglerde. Kabul etse bile uyarı veriyor guvensizdir diye. Freenom'un üç kağıtçılık yaptığıyla ilgili küçük bir açıklama yazıyor akabinde. Şöyle de birşey var ücretsiz olması çok fazla spam kullanima da neden oluşturmuş olabilir Google gözünde de bu çok etkili hâle gelecek. .com dan sonra en yaygın domain olduğu yazıyor istatistiklerde fakat Ben hâlâ otoriter bir tk uzantılı site görmedim. Ücretsiz aldığınız birşeyi de parayla satmaya çalışmak da etik olmaz diye düşünüyorum (kendi görüşüm)
Ha derseniz ki adsense geliri var, site de belli bir yere geldi, siteyle birlikte satıyorum alan kişi begenmezse domaini değiştirir derseniz o zaman emek satmış olursunuz bu da ticaret olur zaten. Kisaca Tk güvenilmez bir domain, ücretsiz olması da başka bir şey tabi
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Amele
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Öncelikle bu domainleri deneme için site kurmuştum ama net ve xyz den daha fazla hit sağladı yaptığım işlem hepsinde aynıydı tabiri caizse ekstra bir seo yapmadım elimdekilerle yaptığım şuydu bunu çoğumuz yapıyoruz konuyu aç sosyal ağlarda paylaş ama şunu farkettım tk domainlerde hit yüksek adsense kazancıda yüksekti. Ve şuan tamamen tk domainlerle devam ediyorum. Bu yüzden de buraya bu konuyu açtım acaba tk sitede satılabilir mi diye.
Dediklerinizde haklısınız çoğunluğunuz. Bu konuda fikri olanları dinlerim.
Siteni Ekle WeBDiZiN.Com