Siz ne diyorsunuz ya, ülkenin başındakiler çok zeki, bekliyorlar. Bekliyorlar ki, Dolar 10 TL olsun, olsun ki 10'daki o sıfırı atacaklar. Tıpkı, eskiden bir milyon türk lirasına tuvalete girdiğimiz zamandaki gibi sıfırı atacaklar ve bir liraya tuvalete girer gibi doları da 1 tl'ye sabitleyeceğiz inşallah, biraz da biz amerikanlara ''Törkiye'nin oyunları bunlar nigga'' dedirtelim ama değil mi? :)

Şaka bir yana, ben zamanında elimdeki parayı dolar olarak yatırdım içim rahat, ha şimdi biri gelip de bana vatandan milletten bahseden olursa çok feci cevabını veririm ona göre. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız ama zamsız geçen gün yok. Ben, yerel bir market zincirinde mağaza müdürlüğü yapıyorum. İki, üç yıl önce en sık 2-3 günde bir gelen zamlardan dolayı etiket güncellemesi yapardık raflarda, şimdi etiketini günde 2 defa değiştirdiğimiz ürün bile oluyor. Sonra da vatandaş benim çalıştığım markete ''kazıkçı'' damgası vuruyor ama emin olun keyfi zam yapmıyor kimse. Ülkede birçok şey dolara endeksli ki bunların en başında kuşkusuz teknoloji ve sanayi ürünleri yer alıyor.

Demokrasi, yani gerçekten demokrasi ile yönetilen ülkelerde her ırktan, ülkeden yatırımcı bulunur. Demokrasi demek, güvenli ortam demek, halinden ''gerçekten'' memnun olan halk demektir ki bunlar da refah seviyesinin göstergesidir. Sen bir çıkar çatışması sonucu OHAL edip, kendi ülkendeki şirket sahiplerine belli kanıtlar göstermeden fetö destekçisi diye elindekilere el koyarsan, yabancı yatırımcı ''benim de başıma her an böyle bir şey gelebilir'' diye ülkeden gider. İşte o yüzden, yabancı yatırımcılar, gerçekten demokrasi ile yönetilen ülkelere yatırım yaparlar. Böylece ülkeye yabancı para girişi olur ve bu para ülkede dolaşımda oldukça ve arttıkça ülkenin kendi para birimi de değerlenir ve alım gücü artar. Yabancı yatırımcı ihya oldukça yeni iş sahaları açılır, yeni sektörlere girişir. Bu da işsizliği azaltır ve enflasyonu da düşürür. Fakat hala daha birileri ''dolarları bozun, bu oyunu da bozun'' diyor. Fakat farkında değiller ki böyle yaptıkça dolar daha da onları da bozacak, yükselişine devam edecek. Bu yüzden elimdeki yatırımımı dolar olarak yapıyorum. Kimse kusura bakmasın ama durum bu. Ülkeye dolar girişi lazımken tam tersi söyleniyorsa ve hala bunu uygulayan kesim varsa onlara bu azdır bile.

Hadi bunları yapmıyorsun, her alanda kendi ürettiği kendine yeten bir ülke olsak neyse de, her şey ithal neredeyse, ithal etmediğimiz ne var diye düşününce cidden şaşırıyorum. Her şeyi yurtdışından aldığımız için doğal olarak da dolar kuru üzerinden hesaplanıyor ve ülkedeki esnaf da doğal olarak zam yapmak zorunda bırakılıyor. Velhasıl kelam durum bu, öyle aşırı derece ekonomi analizine gerek yok, her şeye de dış güçler deriz ancak ben buna katılamıyorum

Neyse, bazılarının yerine ben özür diliyorum ve yorumumu sonlandırıyorum.