Ortam olarak cevap vermiştim. Çok iyiyseniz hiç okumanıza dahi gerek yok. Ben yazılım sektöründe çalışmıyorum fakat çevremden biliyorum lise mezunu adam bilgisayar veya yazılım mühendisinden daha iyiyse çok kurumsal şirketler haricinde lise mezununu alırlar işe. Bilg mühendisliği meslek değildir, mimarlık, inşaat müh, tıp, eczacılık bunlar meslektir. Örneğin adam alaylıdır bi bakışta inşaatı nası yapılacağını bilir belki herşeyiyle fakat inşaat mühendisinin imzası olmadan hiç bi halt edemez. Bu yüzden kendi bölümüm de olsa yazılım ve bilg müh diploması işe yarayan bir meslek değil bence.
Her insanın bir lisans programında eğitim alıp o ortamı görmesi gerektiğini düşünüyorum. Hayatta önemli olan insanın mutlu olması güzel bir arkadaş çevresi olması. İşinde çok başarılı olup depresyonda gezenler mi dersin, multi milyoner olup mutsuz tipler mi dersin hayat böyle insanlarla dolu. Dediğim gibi hakkında hayırlısı olsun en mutlu olabileceğin seçimi yap ama naçizane tavsiyem 1 yıl iyice kas güzel bir mühendisliğe gir sonra yine yazılım yaparsın.