Ortadaki ana site- Sağlık portal sitesi diyeilm.
Ana siteyi destekleyenler ise daha dar bir alana sahip ana paravan sitelerimiz. Ağız sağlığı, bebek sağlığı gibi...
Ana paravan sitelerimizi desteklemek için ise daha da dar bir alana sahip, yükselmesi daha kolay kelime veya kelime grupları üzerine şekillendiriyoruz. bebeklerin beslenmesi, bebek yiyecekleri hazırlarken dikkat edilecekler vs...
(Örnek olması için kelime veya kelime grupları rastgele seçilmiştir.)

Paravan sitelerimizi desteklediğimiz sitelerden aynı zamanda birbirlerine de link çıkışı yapıyoruz. Sosyal medyadan,forumlardan, sosyal imlemelerden,video paylaşım portallarından vs... buraya hitleri çok da abartmadan kademeli olarak basıyoruz. Bu sitelerden ana siteye link çıkmıyoruz. Linklerin 1/4'ü aynı seviyedeki sitelere, 2/4'ü üst site ana sayfasına,1/4'ü üst sitenin içeriklerine.

Paravan sitelerinize ise sanki ana sitenizmiş gibi davranın.Haftada 1 içerik girmeye çalışın.Güncel tutun. Paravan sitelerinizi aynı ipde, hostta bulundurmayın. Link çıkışlarının 2/3'ünü ana sitenizin ana sayfasına, 1/3'ünü ise ana sitenin içeriklerine yapın.Link çıkışlarını 80'e 20 yapan da var 60'a 40 da bu size kalmış. Paravan bloglar arasında link inşası yapmayın.

6ok4y Hocamın da dediği gibi paravan blog işinin önüne geçilmeye çalışılıyor. İşi biraz doğal göstermeniz gerekiyor. Kademeli inşa lazım,fazla emek lazım. Göründüğü kadar basit işlemiyor. Paravan siteleri besleyen siteleriniz bile botlar gelsin gitsin, makaleleri spinler spinler yapıştırırım kafasıyla oluşturulmamalı.