lostyazilim
tr.link

Ücretsiz ssl mantıklı mı?

22 Mesajlar 5.398 Okunma
lstbozum
tr.link

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

SSL için 1 milyon dolar versende aynı protokolü kullanıyor. 4 dolar versende aynı protokolü kullanıyor. Para vermesende aynı protokolü kullanıyor.

Özeti: Ücretsizleri varken para vermeye gerek yok. Hepsi aynı

Mrtcn hocamız yine mantıklı bir cevap verdi aynen öyle :)

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
wmaraci
reklam

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

SSL için 1 milyon dolar versende aynı protokolü kullanıyor. 4 dolar versende aynı protokolü kullanıyor. Para vermesende aynı protokolü kullanıyor.

Özeti: Ücretsizleri varken para vermeye gerek yok. Hepsi aynı

Mantıken aynı güvenliği sağlıyorlar ve protokolleri aynı ancak ücretli ile ücretsizi ayıran en önemli nokta mühattap bulabilme noktasıdır.

Ücretli bir ssl sertifikası kullandınız ve bu sertifikadan dolayı siteniz saldırganlarca ele geçirildi ve müşteri bilgileriniz çalındı. Bu olaydan dolayı maddi ve manevi zararlara uğradığınız da şuçlayabileceğiniz, dava açabileceğiniz bir taraf olduğu için ücretli sertifikaları tercih etmeniz en doğru seçenek olacaktır.

Ücretli ssl sertifikası hizmeti veren kuruluşlar bütün sorumluluğu üstlenmektedirler. Kendi sertifikaların yetersiz kalmasından ve bundan dolayı firmanın veyahut kişinin zarar görmesi durumunda kişi ya da kurum hakkını hukuksal yollarda arayabilmektedir.

Ücretsiz sertifikaların kullanımı tamamen kişinin tercihi olup, sertifika sağlayan kuruluşların herhangi bir sorumlulukları hukuksal olarak bulunmuyor.

Bireysel bir kullanıcı iseniz ücretsiz ssl sertifikalarını kullanmaktan çekinmeyin. Mrtcn dediği gibi hepsi aynı güvenlik,iyileştirme protokolünü sağlamaktadır. Ama bir e-ticaret siteniz var ise ücretli bir ssl sertifikası almanızı tavsiye ederim.
ozhanaydin sworks

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

ozhanaydin ozhanaydin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknik Servis ve Güvenlik Sistemleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Benim websitem normal bir website. Eticaret olayı yok. Blog falanda değil. Güvenlik kamerası alarm sistemi üzerine tanıdım amaçlı bir website.
Bu site için Cloudflare bence mantıksız. Ns bilgilerini değiştirmek yani. Startssl için bir kaç kaynakta safaride sorun çıkıyormuş. Ee isimtescilde de let’s encrypt yok malesef. Sanırım geriye iki seçenek kalıyor. Biri comodo biri ssl for free. Comodo sanki daha bilindik bir yazılım. 3 ay deneme sonrasında tekrar aynı şekilde sertifika alamazsak google bizi daha geriye atacaktır sanırım. Tam bilmiyorum gerçi. Kararsız kaldım. Sizce ne yapmalıyım

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

ozhanaydin adlı üyeden alıntı

Benim websitem normal bir website. Eticaret olayı yok. Blog falanda değil. Güvenlik kamerası alarm sistemi üzerine tanıdım amaçlı bir website.
Bu site için Cloudflare bence mantıksız. Ns bilgilerini değiştirmek yani. Startssl için bir kaç kaynakta safaride sorun çıkıyormuş. Ee isimtescilde de let’s encrypt yok malesef. Sanırım geriye iki seçenek kalıyor. Biri comodo biri ssl for free. Comodo sanki daha bilindik bir yazılım. 3 ay deneme sonrasında tekrar aynı şekilde sertifika alamazsak google bizi daha geriye atacaktır sanırım. Tam bilmiyorum gerçi. Kararsız kaldım. Sizce ne yapmalıyım

İsimtescili bırakmayı düşünseniz?

wmaraci
wmaraci

ozhanaydin ozhanaydin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknik Servis ve Güvenlik Sistemleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Mantıklı zaten domain sürem dolunca isimtescilden almayı düşünmüyorum. 11.ayda son buluyor. O zamana kadar kendime alternatif arıyorum

hlsbhr hlsbhr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Kumaş AR/GE Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 887
  • Beğeniler 189 / 192
  • Ticaret 0, (%0)

main adlı üyeden alıntı

ücretsiz ssl kullanıyorum burada olduğu gibi kurdum sorunum yok :)

Videolu anlatımın için teşekkürler, bende senin gibi ssl oluşturdum ama burada 90 günlük yazıyor her 3 ayda bir yenilemek mi gerekiyor??
main

kişi bu mesajı beğendi.

İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.

myKnow myKnow Sys & Network Sec Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 26 / 64
  • Ticaret 1, (%100)
hlsbhr Merhabalar,

Otomatik olarak cron ekleyerek auto renew yapabilirsiniz.

Yada 3 ayda bir site üzerinden yenileme sağlayabilirsiniz.

hlsbhr hlsbhr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Kumaş AR/GE Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 887
  • Beğeniler 189 / 192
  • Ticaret 0, (%0)

myKnow adlı üyeden alıntı

hlsbhr Merhabalar,

Otomatik olarak cron ekleyerek auto renew yapabilirsiniz.

Yada 3 ayda bir site üzerinden yenileme sağlayabilirsiniz.

auto cron tam olarak nasıl eklenir?

İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.

Creatingz Creatingz Creatingz | Dijital Ajans Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Dijital Ajans
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 740
  • Beğeniler 454 / 169
  • Ticaret 40, (%100)
Merhaba ozhanaydin ,

Şuan ssl kullanım oranı Google'ın ''güvenli değil'' ibaresi sebebi ile artmış durumda . Ücretsiz bir ssl kullanabilirsiniz herhangi bir problem olmayacaktır .

Ayrıca hosttes.com adresindeki tüm hosting alımlarında hosting süresi boyunca ssl hediye.

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

ozhanaydin adlı üyeden alıntı

Mantıklı zaten domain sürem dolunca isimtescilden almayı düşünmüyorum. 11.ayda son buluyor. O zamana kadar kendime alternatif arıyorum

Hocam hosting firması olarak veridyen'i önerebilirim ücretsiz ssl sertifikası sağlıyorlar.Resellerimdeki tüm sitelere ücretsiz kurdular sistem otomatik yeniliyor sanırım ssl'yi imzamdaki sitede veridyende barınıyor.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al