-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İyi günler şuan sadece php html biliyorum hangi programlama dilinden başlarsam sıkılmadan kendimi geliştiririm?
Önerilerinizi bekliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Android, kotlin'e destek vermeye başladı. Kotlin ile başla derim. Şuan udemy'de indirim var
1 kişi bu mesajı beğendi.
May the force be with us...
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Java, Javascript yada Python tavsiye ederim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İşte orası biraz karışık. Bu dilleri araştırıp aklına en yatanı ve senin için en faydalı olacağını düşündüğün hangisi ise ondan başlaya bilirsin.
Bende bu aralar bu dil incelemeleri yapıyorum. Şuan biraz javascript'e yöneldim sadece mobil değil her alanda gereken bir dil.
Java zaten mobil programlamanın temelini oluşturuyor diyebiliriz. Bazı arkadaşlar, Google desteklediği için kotlin'i öneriyor fakat bu olay biraz siyasi bir olay gibi. Google Java tarafından sürekli olarak davalar ile cebelleşiyor android platformunda telif hakkını ihlal ederek java dilini kullandıkları için Google da bu işlere alternatif ararken kotlini çıkarttı fakat işin komik tarafı şu ki kotlin kendi başına bir dil değil. Derlenmesi ve çalışması için yine Java alt yapısı gerekiyor.
Ayrıca sadece mobil değil genel anlamda tüm sistemlere yönelik bir programlama dili Java
Python ise en başından beri çok sevilen bir dil, son bir kaç yıldır ise yapay zeka konusundaki gelişmeler ve popülerliği nedeniyle oldukça fazla ilgi gören bir dil çünkü şuanda en büyük açık kaynak yapay zeka projeleri python ile çalışmakta.
Bu üç dilde sadece mobil değil her alanda kullanılabilecek diller ve önleri oldukça açık görünüyor.
Kotlin motlin ben şuan için pek güvenemiyorum. Bu gün android için kotlin öğrenirsin yarın bir bakmışsın android ortadan kalkmış. Bu android yüzünden başından beri Google'ın başı çok fazla ağrıdı ve derde girdi. Harıl harıl alternetif seçenekler peşindeler. Hatta şuan bildiğim kadarı ile android işletim sisteminin yerini alacak başka bir işletim sistemi üzerinde çalışılıyor.
Ayrıca bu Google'ın sağı solu belli olmuyor bak mesela Node.js yi destekliyordu geliştiriyordu angular çıkarttı halbuki ikisi de Javascript altyapısında çalışıyor ve ikisi de benzer işler yapıyor ama çıkartıyor işte, sürekli yeni şeyler deniyor tutan tutuyor tutmayan kaybolup gidiyor.
Bu yüzden tavsiyem iyi araştır bilgi edin incele, bu gün bir dil öğrenmeye başlarsın yarın dili kullanan kalmaz sen harcadığın zamana yanarsın. Geleceği açık görünen, her sisteme ayak uyduran, kitlesi sağlam olan dillere yönel.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
G** D**