blogumdabugun adlı üyeden alıntı

Doğru söze ne hacet hocam değil mi? Bugün bir yakınım ile konuştum, hemen hemen sizin söylediklerinizin aynısını bana anlattı.. Kendisine hak verdim, doğru bir analiz yaptığı kanısına vardım.. OHAL süresince şirketler iflaslarını ilan edemezlermiş, bu nedenle OHAL süresince bu iflaslar ertelenirmiş, bunu bilmiyordum.. Sonrasında araştırdım ki bu bilgi doğruymuş.. Muhalefet de bu konuları 2016-2017 aralığında dile getirmiş.. Yani Dolar'ın bu denli yüksek olması, üstüne üstlük bir de şirketlerin borçlarının önüne geçilememesi dolayısıyla sizin de tabir ettiğiniz üzere şirketler OHAL sonrası ard arda iflaslarını açıklayacaklar.. Tek temennim, Allah sonumuzu hayır etsin..

Şirketlerin iflas ilan etmeme sebepleri mal varlıklarina haciz vs.. ile el konma ihtimalinin olmasidır. Genelde sirket sahipleri mal varlıklarıni yurtdışına kaçırdıktan sonra kendileri de yurtdışına gidince iflaslarinı ilan ediyorlar. Bu sekilde iflas eden yüzlerce sirket var.

2.bir taraf şu, su an bir ipin uzerinde yürüyen yüzlerce büyük ve orta ölçekli şirket var. Dolar kurları şu an ipin üstünde yürüyen şirketlere sağdan ve soldan vuruyorlar. Denge çubuğu olan merkez bankası da islev görmüyor artık haliyle, bu sirketlerin %90nı bu ipin sonunu göremeyecek.

Ekonomik krizin sorumluluğunu bunu bu duruma getiren herkes üzerine almalı, buna göre acil bir ekonomik seferberlik ilan etmeli. Kalbi durmuş bir adama elektroşok vermek gibi bir ihtimal bu uçurumun ucundan hala dönebiliriz. Fakat görüldüğü gibi kimsenin böyle bir niyeti yok. Bu yüzden ekonomik kriz ve bu sorumluluk birinin üzerine yıkılacak. Bu artık kim olur kimler olur onu size bırakıyorum.

Onlarca ünlu ekonomist yerine damatı o koltuğa oturtmasinın tek sebebi ünlu ekonomistlerin hemen hemen hepsinin IMF den başka yol kalmadı demesidir. Haliyle bunu demeyen ve dediklerini harfiyen yapacak bir kişi lazımdi. Damat Berat da bu konudaki en iyi isim.

Mühendisten bir anda edebiyat öğretmeni olamaz
Yıldız vidaya düz tornavida kullanılmaz
Kullanılırsa Yalama olur açılmaz
İnatla bir yola varılmaz
Sorumluluk ve suçlar sürekli bir başkasına atılmaz
Devlet kinle nefretle yönetilmez
Yanlış üzerinde sürekli diretilmez

Devlet kasasındaki para har vurup harman savurulmaz
Halk kemer sıkıacaksa birileri de sarayda oturmaz
Her sene devlet görevlilerinin otomobilleri son modellerle yenilenmez
Stratejisiz bodoslama dalarak heyt hüyt diyerek sağa sola bağırılmaz.
Millete şükretmeyi öğreten öğütleyen diyanet 7.7 milyar lira harcamaz
Rantçılar için bir cennet yaratılmaz
Beton beton diye ısrar edilmez
Tarikatlar beslenip büyutülup devlet icinde yapılandırılmaz
Halk bu derece birbirine kin ve nefretle dolacak şekilde ayrıştırılmaz

Ve
Bilime sanata teknolojiye değer verilmez
İse
Dolar ve euro da daha durmaz.

Diyeceklerim bu kadar