lostyazilim
tr.link

Dolar 5.50 TL. Yıl sonu dolar tahminleriniz?

36 Mesajlar 4.100 Okunma
lstbozum
tr.link

blogumdabugun blogumdabugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ..............
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** İ**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 8 / 13
  • Ticaret 0, (%0)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Müdahale bekleyen arkadaşlar, müdahale edilse de bu duruma gelecekti dolar. Yani edilse de edilmese de bu hale gelecek. Çünkü üretim yok,katma değer yok, cari açık çok fazla ve surekli artıyor, odenmesi gereken yüklü bir borç var, işsizlik artıyor, iç toplum problemler yaşıyor, dış işler berbat.

Yani afederseniz ekonominin ilahı gelse yine bu ülkeyi ayağa kaldıramaz şu anda öyle berbat bir hale sokuldu ki ülke ne yapsalar boş.

Tahminlerime göre ekonomik sorumluluk birine yıkılmak istenecek o yüzden bundan sonra müdahale falan geleceğini düşünmüyorum.

Yıl sonu tahminim: Ağustos sonuna doğru 5.80 5.90

Eylül ekimde de bu civarlar gezer
Sonra bir anda 6.01 ve üstü gelecek. Kırılma noktası 5.80 5.80.

Hatırlayın 3 4 ay 4.50 4.90 arası gezdi ve bir anda 5.01 oldu ve ivme alarak arttı. Direnç noktası 5.80

Şirketlerin bir kısmı topluca çökecek şu anda borçla ayakta duran bir ton şirket var. Keza ünlü otomobil kiralama şirketi (¿) geçen günlerde batmış sirket sahipleri topuklayarak 15 milyon dolarla kaçmıştı.

Dolar kuru şirketin yarısını çökertecek. Çünkü şirketler dolarla iş yapıyor. Bundan doğal ne var di mi?

Doğru söze ne hacet hocam değil mi? Bugün bir yakınım ile konuştum, hemen hemen sizin söylediklerinizin aynısını bana anlattı.. Kendisine hak verdim, doğru bir analiz yaptığı kanısına vardım.. OHAL süresince şirketler iflaslarını ilan edemezlermiş, bu nedenle OHAL süresince bu iflaslar ertelenirmiş, bunu bilmiyordum.. Sonrasında araştırdım ki bu bilgi doğruymuş.. Muhalefet de bu konuları 2016-2017 aralığında dile getirmiş.. Yani Dolar'ın bu denli yüksek olması, üstüne üstlük bir de şirketlerin borçlarının önüne geçilememesi dolayısıyla sizin de tabir ettiğiniz üzere şirketler OHAL sonrası ard arda iflaslarını açıklayacaklar.. Tek temennim, Allah sonumuzu hayır etsin..

wmaraci
reklam

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

blogumdabugun adlı üyeden alıntı

Doğru söze ne hacet hocam değil mi? Bugün bir yakınım ile konuştum, hemen hemen sizin söylediklerinizin aynısını bana anlattı.. Kendisine hak verdim, doğru bir analiz yaptığı kanısına vardım.. OHAL süresince şirketler iflaslarını ilan edemezlermiş, bu nedenle OHAL süresince bu iflaslar ertelenirmiş, bunu bilmiyordum.. Sonrasında araştırdım ki bu bilgi doğruymuş.. Muhalefet de bu konuları 2016-2017 aralığında dile getirmiş.. Yani Dolar'ın bu denli yüksek olması, üstüne üstlük bir de şirketlerin borçlarının önüne geçilememesi dolayısıyla sizin de tabir ettiğiniz üzere şirketler OHAL sonrası ard arda iflaslarını açıklayacaklar.. Tek temennim, Allah sonumuzu hayır etsin..

Şirketlerin iflas ilan etmeme sebepleri mal varlıklarina haciz vs.. ile el konma ihtimalinin olmasidır. Genelde sirket sahipleri mal varlıklarıni yurtdışına kaçırdıktan sonra kendileri de yurtdışına gidince iflaslarinı ilan ediyorlar. Bu sekilde iflas eden yüzlerce sirket var.

2.bir taraf şu, su an bir ipin uzerinde yürüyen yüzlerce büyük ve orta ölçekli şirket var. Dolar kurları şu an ipin üstünde yürüyen şirketlere sağdan ve soldan vuruyorlar. Denge çubuğu olan merkez bankası da islev görmüyor artık haliyle, bu sirketlerin %90nı bu ipin sonunu göremeyecek.

Ekonomik krizin sorumluluğunu bunu bu duruma getiren herkes üzerine almalı, buna göre acil bir ekonomik seferberlik ilan etmeli. Kalbi durmuş bir adama elektroşok vermek gibi bir ihtimal bu uçurumun ucundan hala dönebiliriz. Fakat görüldüğü gibi kimsenin böyle bir niyeti yok. Bu yüzden ekonomik kriz ve bu sorumluluk birinin üzerine yıkılacak. Bu artık kim olur kimler olur onu size bırakıyorum.

Onlarca ünlu ekonomist yerine damatı o koltuğa oturtmasinın tek sebebi ünlu ekonomistlerin hemen hemen hepsinin IMF den başka yol kalmadı demesidir. Haliyle bunu demeyen ve dediklerini harfiyen yapacak bir kişi lazımdi. Damat Berat da bu konudaki en iyi isim.

Mühendisten bir anda edebiyat öğretmeni olamaz
Yıldız vidaya düz tornavida kullanılmaz
Kullanılırsa Yalama olur açılmaz
İnatla bir yola varılmaz
Sorumluluk ve suçlar sürekli bir başkasına atılmaz
Devlet kinle nefretle yönetilmez
Yanlış üzerinde sürekli diretilmez

Devlet kasasındaki para har vurup harman savurulmaz
Halk kemer sıkıacaksa birileri de sarayda oturmaz
Her sene devlet görevlilerinin otomobilleri son modellerle yenilenmez
Stratejisiz bodoslama dalarak heyt hüyt diyerek sağa sola bağırılmaz.
Millete şükretmeyi öğreten öğütleyen diyanet 7.7 milyar lira harcamaz
Rantçılar için bir cennet yaratılmaz
Beton beton diye ısrar edilmez
Tarikatlar beslenip büyutülup devlet icinde yapılandırılmaz
Halk bu derece birbirine kin ve nefretle dolacak şekilde ayrıştırılmaz

Ve
Bilime sanata teknolojiye değer verilmez
İse
Dolar ve euro da daha durmaz.

Diyeceklerim bu kadar

47003 47003 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 576
  • Beğeniler 46 / 205
  • Ticaret 16, (%100)
Siyasi iktidarın zihniyetinde büyük bir değişiklik olmazsa 10'a kadar yolu var.

MuratAltun MuratAltun www.webmarkt.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek WEBMASTER/GRAFİKER
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 277 / 189
  • Ticaret 0, (%0)
Doların yükselmesi ve dahada yükselecek gibi gözükmesi bence iyi bir fırsat. Fırsat diyorum çünkü tüketen değil üreten olmak için zorlayacakdır bu durum bizi ülkemizi devletimizi, ürettikten sonra varsın 50₺ olsun.

GrafiMarkt,Webmarkt,HostingBurda
wmaraci
wmaraci

68136 68136 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 24.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1016
  • Beğeniler 380 / 381
  • Ticaret 5, (%100)
Şuan 5.64 altın 219.79

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Ben 6.5 diyorum

cagdaskorkmaz.com.tr

ihsanKESKiN ihsanKESKiN #Wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad I** K**
  • Mesajlar 550
  • Beğeniler 141 / 196
  • Ticaret 15, (%100)
Bakan albayrak bunun dersini gördü marmara'da merak etmeyin inşallah halledecek kısa sürede..

Not : 10 dakika ara ile dolar 55 kuruş artarak 6,10'a geldi. Ben yukarda ki mesajı yazdığımda 5,75'di

dafidak dafidak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 299
  • Beğeniler 236 / 74
  • Ticaret 8, (%100)
Dolar 5.64

MRCBOX MRCBOX <?echo "Hello wmaraci";?> Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webtasarim
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 365 / 296
  • Ticaret 18, (%100)
dolar 6.25 oldu anlık olarak yükseldi ve düştü

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Direnç noktası 5.80 6yı denedi bugün fakat 6 civarlarına oturması biraz zaman alacak. Şayet agustos sonunda 5.80 direnci aşılırsa ki artık her sey mumkun sene sonu 8i görür.

Edit: 1kez 6yı geçmesi mühim değil. Mühim olan 6ı üzerine 5.80 direncini aşarak oturması. Misal 5.90na otursa da tehlike artacak.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al