Hocam eğer intermediate düzeyindeyseniz, şunları yapabilirsiniz.

- intermediate için sadeleştirilmiş pdf kitapları indirip okuyabilirsiniz (ing)

- speaky gibi sitelere üye olup buradaki insanlar ile düzenli ing konuşabilirsiniz.

(şahsen her gün yaklaşık bir saat zaman ayırıyorum buna epey faydası oluyor)

- engvid gibi youtube kanallarını takip ederek grammer alt yapısı oluşturabilirsiniz.

(grammerdan bahsettiğim zamanlar değil, yaygın sözcüklerin kullanımı, misal pharasal verbler ve bunların hangi hallerde kullanılacağı gibi. ayrıca engvid kanalında emma adlı kanadalı bir hoca var. hem akasağanı çok anlaşılır, hem de karışık cümleler kurmuyor, videolarını anlayarak izleyebiliyorsunuz. İntermediate düzeyinde birinin anlayacağı türde konuşuyor.)

En önemlisi pratik hocam. Öğrendiğiniz bir kelimeyi sürekli kullanın. Mesela bugün öğrendiğiniz bir kelimeyi, yapıyı yarın birisiyle konuşurken kullanın. Yeni öğrendiğiniz kelimelerin nasıl kullanıldığını google üzerinde aratıp bakabilirsiniz.

Kafanıza takılan soruları bir kenara bırakmayın, https://english.stackexchange.com sitesinde başlıklar açıp aklınıza takılan her şeyi sorun..

ben de sizin seviyenizdeyim, sürekli bu şekilde hareket ediyorum gerçekten çok faydası oluyor.

ayrıca native ingilizce konuşanlar ile konuşabilirsiniz ara ara, konuşmanın başında kendisine, grammeriniz kötü olduğunu ve kelime dağarcığınızın az olduğunu, sizinle basit cümleler kurarak konuşmasını ve hatalarınızı düzeltmesini isteyin. Bu tarz uygulamalar vs var. haftalık 15 lira gibi bir ücret ile konuşabiliyorsunuz.