cihaneken adlı üyeden alıntı

Belirttiğiniz olayda yine sunucu tarafından bir veri gönderilmesi gerekiyor ki js fonksiyonu o veriyi dinleyebilsin. Bu yüzden her yol aynı kapıya çıkacaktır. Sizin öncelikle PHP ile veritabanını kontrol edecek ve bilgiyi çekecek bir sistem hazırlamanız lazım. Ayrıca kullandığınız framework de hazır bir sistem olabilir ilgili framework ün dökümanlarını incelemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca aşağıdaki bağlantıda sıfırdan bir bildirim sisteminin nasıl yapıldığı adım adım anlatılıyor.

https://www.cloudways.com/blog/real-time-php-notification-system/

Hocam simdi oncelikle benim bir bildrim sistemim var kod su sekilde calisiyor bildirim id cekiliyor bildirim cekiliyor. Uye id cekiliyor yorum hangi soruta geldiyse o soru id cekiliyor. Bunlar gruplandirilip eger yorum yapilirsa bildirim gonderiyor amaa bunun icin sayfa yenilenmesi gerekli ben ise anlik kontrol yaptirmak istiyorum ki hem hizli olsum hemde sunucuya yük binmesin ama javascripr bilgim cok yetersiz

SefaCanDemir adlı üyeden alıntı

Js de while ile sonsuz döngü oluşturun daha sonra bir sleep fonksiyonu vereyim size onunla 2 sn de bir while dönsün bu sırada veritabanına sorgu göndersin gelen veriye göre işlem yapsın.

Örnek;

function ajaxControl(){
// Veritabanınızı kontrol ettirin.
}

function sleep(ms) {
return new Promise(resolve => setTimeout(resolve, ms));
}

while(true){
ajaxControl();
await sleep(2000);
}

Yukarıdaki örnekte 2000ms (2 saniye) de bir ajaxControl fonksiyonumuzu tetikliyoruz. Bu fonksiyonda ise veritabanı kontrollerimiz yer alıyor istediğimiz sonucu ekrana basıyoruz.