-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Js de while ile sonsuz döngü oluşturun daha sonra bir sleep fonksiyonu vereyim size onunla 2 sn de bir while dönsün bu sırada veritabanına sorgu göndersin gelen veriye göre işlem yapsın.
Örnek;
function ajaxControl(){
// Veritabanınızı kontrol ettirin.
}
function sleep(ms) {
return new Promise(resolve => setTimeout(resolve, ms));
}
while(true){
ajaxControl();
await sleep(2000);
}
Yukarıdaki örnekte 2000ms (2 saniye) de bir ajaxControl fonksiyonumuzu tetikliyoruz. Bu fonksiyonda ise veritabanı kontrollerimiz yer alıyor istediğimiz sonucu ekrana basıyoruz.
sefacandemir.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Düşündüm de kurduğum mantık hatalı. Arkadaşın dediği gibi server side bir dil şart ajax ile veritabanı bağlantısı kuramazsınız. Node kullanmanız gerekir.
sefacandemir.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Ogrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
cihaneken adlı üyeden alıntı
Belirttiğiniz olayda yine sunucu tarafından bir veri gönderilmesi gerekiyor ki js fonksiyonu o veriyi dinleyebilsin. Bu yüzden her yol aynı kapıya çıkacaktır. Sizin öncelikle PHP ile veritabanını kontrol edecek ve bilgiyi çekecek bir sistem hazırlamanız lazım. Ayrıca kullandığınız framework de hazır bir sistem olabilir ilgili framework ün dökümanlarını incelemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca aşağıdaki bağlantıda sıfırdan bir bildirim sisteminin nasıl yapıldığı adım adım anlatılıyor.
https://www.cloudways.com/blog/real-time-php-notification-system/
Hocam simdi oncelikle benim bir bildrim sistemim var kod su sekilde calisiyor bildirim id cekiliyor bildirim cekiliyor. Uye id cekiliyor yorum hangi soruta geldiyse o soru id cekiliyor. Bunlar gruplandirilip eger yorum yapilirsa bildirim gonderiyor amaa bunun icin sayfa yenilenmesi gerekli ben ise anlik kontrol yaptirmak istiyorum ki hem hizli olsum hemde sunucuya yük binmesin ama javascripr bilgim cok yetersiz
SefaCanDemir adlı üyeden alıntı
Js de while ile sonsuz döngü oluşturun daha sonra bir sleep fonksiyonu vereyim size onunla 2 sn de bir while dönsün bu sırada veritabanına sorgu göndersin gelen veriye göre işlem yapsın.
Örnek;
function ajaxControl(){
// Veritabanınızı kontrol ettirin.
}
function sleep(ms) {
return new Promise(resolve => setTimeout(resolve, ms));
}
while(true){
ajaxControl();
await sleep(2000);
}
Yukarıdaki örnekte 2000ms (2 saniye) de bir ajaxControl fonksiyonumuzu tetikliyoruz. Bu fonksiyonda ise veritabanı kontrollerimiz yer alıyor istediğimiz sonucu ekrana basıyoruz.
https://wmaraci.com/forum/script-alisverisi/interaktif-sozluk-benzeri-php-pdo-yazilim-simdi-indirimde-533214.html
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Dediğimiz gibi eğer sayfa yenilemeden veritabanına sorgu göndermek istiyorsan node kullanmalısın. Ya da php ile bildirim sistemi icin bir api olusturacaksiniz yukarıda anlattığım yöntem ile sürekli apiyi kontrol edeceksiniz. Dilerseniz ücretli de yardımcı olabilirim.
sefacandemir.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Yok onu anladım zaten fakat tetikleyecek bir şey göremedim attığınız kodda. Evet sayfa yenilenmeden yapıyor fakat tetikleyen nedir ? Bir kere çalışıp duracak sonuçta attığınız o source.
sefacandemir.com.tr