Kullanıcı odaklı olarak, para harcamadan da iyi yerlere gelinebileceğini düşünüyorum :)
- İlk başta ziyaretçinin unutmayacağı, yalın bir domain.
- Rekabet ettiğiniz sitelerden daha iyi içerikler oluşturarak işe başlamak gerekir. Ziyaretçilere, rakiplerinizin verdiğinden daha fazlasını, en yalın dil ile vermelisiniz.
- '' Site kötü görünse bile kullanıcı alacağını alır çıkar. Bu yüzden içerik dışında çok önemli değildir. '' gibi önyargılardan kurtularak, sitenizin temasından içeriğine, içeriğinden site hızına kadar web sitesinin her köşesini titizlikle hazırlamak gerekir.
- Sosyal medyayı etkili kullanmak da büyük avantaj sağlayacaktır. (Mesela rakip site sosyal medya üzerinden sadece sitesinde yayınladığı haberlerin linkini eklemişse, siz link dışında; ekstra bilgiler paylaşabilirsiniz.)
Ve en son:
- Sabır...
Bunlar benim dikkat ettiğim unsurlar.
Örnek olarak, Kripto para haber sitesi açacaksınız diyelim. Rakip siteye baktınız;
- sitede güncel kripto para haberleri var
- kripto para fiyatlarını gösteren tablo var
Sizin yapmanız gereken;
- güncel haberleri özgün bir şekilde ziyaretçilere aktarmak
- kripto para fiyatlarını gösteren tabloyu, rakibinizden daha görsel bir şekilde hazırlamak. (Örneğin tabloda daha az göz yoran renkler kullanmak gibi)
- Rakibinizde olmayan kripto para grafiklerini sitenizde sunmak. Veya en basitinden mobil uygulama yapıp rakibinizin önüne geçmeye çalışmak...
Bu örneği sadece anlatmak istediğim şeyi belirtmek için verdim. Dilediğiniz gibi yorumlanabilir.