TL/Dolar paritesi karşısında kollarımızı bağlayıp (çiçek olup) beklemek elbette kolay değil. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ise manipülatif paylaşım yapan gerek şahsi sosyal medya hesapları, gerek internet siteleri için inceleme ve soruşturma başlatmak için (bizim aksimize) kollarını sıvıyor.



Son 1 aydaki dövizin durdurulamaz yükselişi, sosyal medyanın gündeminde yoğun bir yer işgal ediyor. Şahsi düşüncelerin havada uçuştuğu sosyal mecralarda dövizlere ilişkin manipülatif içerik ve paylaşımlara da bolca rastlamak mümkün. “Dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi” ve “Dolar kurunun sabitlenmesi” gibi iddialar Cumhurbaşkanlığı tarafından “kabul edilemez” şeklinde nitelendirilmesine rağmen yanlış ve yalan haberler ortalıkta dolanmaya devam ediyor. Bu içerik ve haberleri ortadan kaldırmak için işe Mali Suçları Araştırma Kurulu’u el atacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber’in açıklamasına göre kişi ve özel şirketlere ait birçok hesapta bulunan, “Dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi” ve “Dolar kurunun sabitlenmesi” gibi asılsız haberler yapan yayıncılar için inceleme başlatıldı.

İncelemenin ilk ayağına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada: “Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır.” ifadesi paylaşıldı.

Eğer döviz ve siyaset konusunda hassas paylaşımlar yapıyorsanız, bu konuya önümüzdeki günlerde ekstra hassasiyetle yaklaşmanızda fayda var…