EmineT adlı üyeden alıntı

Uzun zamandır şifre unuttuğumdan giriş yapamadım yenileme koduyla sitede sürekli bir hata oluyordu neyse ki şimdi çözüldü ve girdim. Bu sürede ziyaretçi olarak konuları ve mesajları okudum kısaca bir özet geçmek isterim;

1- Doların yükselişi (gerçekten dolarla ticaret yapan evine ekmek götüren ticaret insanları hariç)ne sebebi olmadan (cebinde doları yok, satacak altını yok, dolarla alakalı gram ticareti yok olan kişiler) sevinen çığlık atarcasına Trump'ın bile atmadığı kahkahayı atan mesajlar,

2- Doların yükselişini eline haklı veya haksız koz olarak alarak Müslümanlığa saldıranlar veya Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlık görevi olan oy kullanma hakkını özgürce kullanan bireye kin kusan onun nezinde tüm millete bir küfür etmediği kalan,

3- Yaşı 20 yaşadığı 70 olan devletin arka planlarında ne döndüğünden zamanında gezi parkında SADECE BİR EYLEMDEN ibaret diyen cahilleri gördüm ve çok üzüldüm.

Benim de eşiminde dolar hesabı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle vatandaşlara seslenerek bu mesele vana millet meselesidir dedi ve bozdurun dedi. Benim eşim Hakkari Komando Tugayında özel timlerde görev yapmış bir subaydır. Parasını öyle oturduğu yerde biriktirenlerden değil kafasında mermiler geçen zamanı olmuş şekilde biriktiren bir askerdir.

Dolar hesaplarımızın tamamını kura zerre bakmadan karımız nedir zararımız nedir bakmadan bu sabah itibari ile bozduk. Bu ülkenin başındaki devlet büyükleri diyecek ki bu sadece baştaki parti değik şuan tüm partiler bir ekonomik savaş olduğunu söylüyor bunlara rağmen sen kalkacaksın devlete millete küfür edeceksin sonra da vatanseverim diye geçineceksin öyle mi?

Doların yükselişinden gram mutlu olmadım dolar hesabım vardı,
Bugüne kadar baştaki partiye bir kere oy vermedim ama tıpkı bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK gibi onlarda devlet büyükleri olduğu için bir analarına küfür etmeyen cahiller gibi asla olmadım,

Devletin başına gelen adamlar hata yapmıştır yaptılar da sadece bu hükümet mi yaptı kul hatasız olmaz padişahlar da hiç mi hata yoktu hata yapmayan insan mı var az yada çok?

Arkadaşlar bu devlet bizim bu vatan bizim tarihi okuyanlar bilir her dönem bu coğrafyaya saldırı oldu ki Müslümanlara apayrı garezi olan ülkeler var Müslüman olmayanı İLGİLENDİRMESİN.

Üretimde hatalarımız var ihracatta var betonlaşmada var herşeyde var bunu kabul etmeyen cahildir bana göre ama bu ülkenin nasıl kazanıldığını bildiği halde bu vatandan başka gidecek vatanı olmadığını bildiği halde partiye değil dikkat! devlete millete küfür edenler sizin de vatanseverliğinizden şüphe ederim.

Forumda az bir geçmişim var bazıları tanır o Twitter denen lanet sosyal medyadan bu ülkenin kurucusuna da şuan ki yöneticisine de küfür edenleri tespit etmekten gına geldi. Rahat salla babam salla Türk polisi de seni sorgu odasında sallar hiç merak etme.

Ekonomi konusunda bugün beni birisi aradı Abla diyor devlet memurlarının birşeyler bozdurması vs yasaklanmış.

Bu algıları bu ülkeye sokanlar TC devletinin size sokacağı günü bekleyin siz bize algılar sokmaya çalışıyorsunuz TC devleti size ne sokacak bilemem....

Bu ülkenin gelişmesine gram katkısı yok üretime ihracata gram katkısı yok eylem denilince en ön tarafta yer alırlar sözde vatanseveler. İzmir'de metrodayım birgün Selçuk Üniversitesinde bir grup gencin bilmem ne ateşleme birşeyi yapmışlar ödül almışlar. O iki gençte diyor ki " la bunların yaptığı nedir ki la Allah'ı yobazları ne bilsin üretimi " aynen buna benzer cümle kurdu eksiği var fazlası yok.

Bazılarına göre bu ülkede bulunan tek üniversite ODTÜ tek vatanseverler de kendileri bir de karşı tarafa meilen derler ki at gözlüğü var adam benim ülkeme Selçuktan birkaç genç katkı yapmış nasıl iletişime geçerim derdi yok olur mu hiç onlar yobaz şehrinin öğrencileri siz bu kafayla devam edin.

Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı döneminde de çeşitli dertler yaşadı hatalar yaptı toplandı Allah DEVLETİMİZİ MİLLETİMİZİ BAYRAĞIMIZI PARAMIZI herşeyden korusun ama dış güçlerden çok İÇİMİZDEKİ Ş*REFSİZLERDEN korusun.

Sayın admin kusura bakma günlerdir giremedim foruma birikti biz sabah 5'den akşama kadar it sürüsüyle uğraşalım iki haber okuyanlar ekonomist kesilsinler kusura bakma


Selamlar, foruma üye olduğunuz ilk zamandan beridir denk geldikçe mesajlarınızı takip ederim, okurum. Tabi bunda kadın bir polis olarak webmaster forumunda ne amaçla kullandığınızı bilmek önemli bir etken benim için. Stalk için falan sanmayın lütfen. :)

Kusura bakmayın ama birlik mesajı verdiğiniz mesajda bile ayrışmaya dair detaylar var. Madem birlik mesajı veriyorsunuz, odtü'lü öğrencileri niye onların konyalı öğrencilere yaptığı gibi küçük düşürücü şekilde eleştiriyorsunuz? Bence yanlış bir tavır. Yine aynı şekilde ''müslüman olmayanı ilgilendirmesin'' ya da ''içimizdeki ş*refsizler'' gibi kelimelerde bu kategoriye girebilir. Şimdi siz söyleyin, bir katili öldürürsen, dünyadaki katil sayısında değişiklik olmaz misali, seni x diye ötekileştireni sen de y diye ötekileştirirsen ve bunu yapmadan önce de birlik mesajı verirsen sizce de tezat olmaz mı?

Bir de şu ''devletimizin, milletimizin, şunun, bunun her ne olursa olsun yanındayız'' mesajı kusura bakmayın ama çok sığ geliyor. Bu tarz konulardaki en son savaş diyebileceğimiz hadise 1789 Fransız Devrimi idi. Ondan sonra bu tarz soyut kavramların pek önemi kalmadı fakat yerine soyut kavramlar geldi. Misal, sanayi ve hammadde için, teknolojinin gelişmesi için, dünya savaşları yapıldı. Yani ileride bir savaş olacaksa daha farklı sebeplerden olacaktır, merak etmeyin. Zamanında Rus uçağını düşürdüğümüzde her yer buz kesmişti, savaş kapıda mı diye düşünüyordu herkes. Çünkü rusya bu, kimseye eyvallahı yok deniliyordu. Şimdi nasıl aramız, Kanka gibi neredeyse, bir de geçenlerde Çin ile de sıkı bir ekonomik ilişki kuruldu. Ohh mis, Rusya+Çin+Bazı Asya ülkelerini bende arkama alsam, değil amerikaya, uzaylılara savaş açardım o gazla heralde. :) Şu konuyu şöyle özetleyeyim. Devletimizin yanındayız, ne derse arkasındayız, her daim yaparız fikri bence çok yanlıştır. Vimeo'da Milgram deneyi diye bir video var, zamanında yapılan ve yaşanılan bir deney. Bir satış aşağıya linkini bırakıyorum, lütfen, çok rica ediyorum şu deneyi izleyin, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Konusu ise çok basit, otorite ve insanların otoriteye güvenerek hareket etmesi üzerine.

https://vimeo.com/71967270

Ha şimdi siz bunları yazınca, milletini sevmeyen, vatanını önemsemeyen biri olarak göreceksiniz muhtemelen, daha önce de bir arkadaşla bu tarz forumda mesajlarımız oldu ve uzun uzun yazmaktan bıktım açıkçası, o yüzden o konuda bir ön yargınız varsa profilimden istatistik sekmesinden tüm mesajlarımı aratırsanız, son 5-6 mesajım içinde yazdıklarımı okursanız sevinirim. Ben de bu ülkenin vatandaşıyım, zamanında düzgün hareket edilseydi bu durumlarda olunmazdı. Takdir edersiniz ki ülke ilişkilerini, terör sorunu, fetöyü, şehitlerin ardının arkasının kesilmemesi gibi ülkenin en büyük sorunları ben sebep olmuyor, ya da sen, ya da o... Daha çok yazardım ama işte ama dediğim gibi son birkaç mesajım bu konuda uzunca yazılarım ile dolu.

Saygılarımla. :)