Bazılarımız için kendine uygun yazı tipini bulmak, en az ciddi ilişki yaşayacak doğru düzgün birini bulmak kadar zorludur. Tinder tarzı uygulamalar özellikle ABD’de bu açığı kapatma konusunda büyük yol katettiler. Mobil cihazınızdan sağa veya sola kaydırma temelinde çalışan bu uygulamalarla kendi tipinize uygun arkadaşlar edinebiliyorsunuz. Öyleyse neden aynısı yazı tipleri için de mümkün olmasın ki? Şey… Aslında artık mümkün.



Font Flipper, popüler arkadaşlık uygulaması konseptinin font seçimi üzerine tasarlanmış ikonik bir sürümü. Tinder vari işleyişiyle öne çıkan uygulamayı kullanmak için basit bir görsel ekliyor, ardından metin kutusu ile istediğimiz örnek metni yazıyoruz. Sonrasında Font Flipper bizim için Google Fonts üzerindeki en havalı fontları kullanarak kendi yazı tipimizi bulmamızı sağlıyor.

Google’ın font kütüphanesinde 800 font ailesinin olması da Font Flipper’ın işini oldukça kolaylaştırıyor. Beğendiğimiz fontlar için ekranı sağa kaydırırken, beğenmediğimiz fontları sola kaydırarak es geçiyoruz. Eşleşme rutinimizi başarıyla tamamladıktan sonra Font Flipper beğendiğimiz fontları hızlıca indirmemizi sağlıyor.



Font Flipper başarılı konseptinin yanı sıra Google Fonts’un kendi önizleme aracı haricinde özelleştirilmiş olarak Google fontlara göz atabileceğimiz en başarılı kaynak. Tüm fontları daha interaktif bir şekilde önizleme şansı sunan Font Flipper’ın üyelik şartı şurtu aramaması da süreci fazlasıyla hızlandırıyor.

Font Flipper’a bir göz atmak ve tam tipiniz olan yazı tipini bulmak isterseniz, hemen buraya tıklayabilirsiniz.