Burak611 adlı üyeden alıntı

Güzel proje beğendim.
Peki linklerde id numarası yerine konu başligini neden kullanmadınız?
https://binott.com/not/199 yerine
https://binott.com/not/sorumlulara-not-25684 (gibi)

Google aramadan kullanıcı çekmek gibi bir amacınız olmadığını düşünüyorum. Ama madem yazan kişi public yayınlıyor. o halde link yapısını değiştirmekte bi sakınca görmüyorum. Ayrıca bir artısı da yukarıda arkadaşın bahsettiği başka kullanıcıların yazdığı notlara ulaşmayı engellersiniz. İD numaralarını linklerde kullanmak güvenlik acısından da önerilen bir şey değil.

Random link kullanılsa bile görecektir demişsiniz ama göremez, oradaki 8-9 haneli random sayı bir nevi şifre görevi görecek. Yani linki(şifreyi) bilmeyen kişi o yazıda da ulaşamaz. hatta google bile bu mantıkla işletiyor bazı hizmetlerini.

Ayrıca projeyi kaydettikten sonra yazıya ulaşacağı linki de vermeniz gerekiyor. (image upload eden sitelerdeki mantık gibi) Anlamayan çok kişi olur. Paylaş butonları da çalışmıyor sanırım daha yapım aşamasında :)

Size bir önerim daha olacak. Kullanıcıya yazılarınız google'da çıksın mı diye bir şey sorabilirsiniz kaydet aşamasında.
Gizlemek isteyenlere nofollow verir, site haritanıza da eklemezsiniz.

Yine kaydet aşamasında Mail isteyerek notun linkini daha sonradan unutmaması amacıyla mailine gönderebilirsiniz.


Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Paylaş butonu çalışıyordu ama birkaç projeyi birden ilerletiyoruz. O yüzden gözden kaçmalar olabilir. Hemen kontrol edeceğim. Ayrıca random link konusunda da bir çalışma yapacağız.