lostyazilim
tr.link

Böyle bir hit programı siteye zarar verir mi?

9 Mesajlar 1.380 Okunma
acebozum
tr.link

Lions Lions WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1025
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
Merhabalar. Elimde Çince bir hit programı mevcut. Programın mantığı şu: programı açıp sitenizi eklediğiniz zaman, program arka planda diğer siteleri geziyor ve sizi rahatsız etmiyor. Başkalarının eklediği sitelere girip her bir sitede 10-12 sn kadar kalıp bir başkasına geçiyor. Başkaları da sizin sitenizde geziyor. Günlük yaklaşık 1500-2000 bazen 5000+ civarı organik hit sağlıyor program fakat lokasyonu çoğunlukla asya. Böyle bir program siteye yahut adsense e zarar verir mi?

Not: Programı kullanmayacağım sadece çalışma mantığını merak ettiğim için sordum.

wmaraci
reklam

Sefayilmazz Sefayilmazz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Rez alıyım merak ettim

hkccrn hkccrn Nope Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Hakkari
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1526
  • Beğeniler 1318 / 738
  • Ticaret 35, (%100)
Doğal hit olmadığı için zararlı hocam. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Google sadece organik hitleri sayar. Bunlar bot olarak bilinir ve yararindan çok zararı olur. Boşuna sitenizin trafigini kalitesini düşürürsünüz

• Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1025
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
hkccrn

Hocam program arka planda çalışırken siz de diğer kişilerin sitesinde geziniyorsunuz. Yani nasıl bot olarak sayılacak ki neticede giren kişiler gerçek.

wmaraci
wmaraci

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
İşin neden kolay yoluna kaçıyorsunuz anlamak mümkün değil

hkccrn hkccrn Nope Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Hakkari
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1526
  • Beğeniler 1318 / 738
  • Ticaret 35, (%100)
Hocam programdan giriyorsunuz daha nasıl bot olarak saymasın. Zamanında jingling diye bir şey vardı milletin sitesini çöp etti. Daha sonra spamler vs derken çok kişi sitesini kapatti. O da çince bir bottu. Sizinki ne bilmiyorum ama tavsiye etmiyorum. Hiçbir şekilde organik değil. 10-12 saniyelik hitler hiçbir ise yaramaz
Lions

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1025
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
onurkaplan Ben programı kullanmayacağım ki ne yapayım daimi ziyaretçi/abone kazanamadıktan sonra. Sadece bu tip programların işleyişini merak ettiğim için sordum.

hkccrn Teşekkürler hocam. Zaten programı kullanmayacağım sadece çalışma mantığını ve Google'ın yaklaşımını merak ettiğim için sordum.
hkccrn

kişi bu mesajı beğendi.

appiah5454 appiah5454 Web ve Desktop Yazılımlar Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web ve Masaüstü programlama
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 502
  • Beğeniler 118 / 163
  • Ticaret 0, (%0)
Calisma mantigi basit bir veritabani var oraya siteler ekleniyor. Herkes sirayla o siteleri geziyor. Sizin gezinmeniz aciksa sizin siteniz o listede yer aliyor kapaliysa siliniyor. Bir döngu var orada. Bunu daha farkli yapip user agent ve proxy kullanarak anlik hit saglayan kisilerde var. Her ne olursa olsun benim icin bi anlam ifade etmiyor. Bu instagramdaki 100k takipcim var begenilerim 12 gibi birsey oluyor :)
Lions

kişi bu mesajı beğendi.

Her Türlü Stabil Bot! | İnstagram, Twitter, Whatsapp ve daha fazlası için PM!

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Google gibi arama motorları sizin sitenizin hitine bakmaz daha doğrusu bakamazlar. Onların baktığı şey kaç kullanıcının sizin sitenize arama motoru üzerinden geldiğidir. Diğer yandan adsense bu tür programları algılayabilir. Başka bir yandan sitenize özel reklam almak istediğinize reklam veren istatiklerinizi görmek isteyecektir. Sitenizde kullanıcıların ortalama kalma süresini gördüğünde bu tür bir program kullandığınızı rahatlıkla anlayabilir.

Bu tür programlar eskiden sitemin şu kadar hiti var fln demek için kullanılıyordu. Reklam verenler artık bu tür konularda oldukça bilinçli.
Lions

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al