15 liraya bi palio aldım 3 ay önce dün 18.5 lira teklif ettiler vermedim ki aracın en az 2 liralık masrafı var. Eksiklerini tamamlayınca 20'den ilan versem aynı gün satarım. Araç piyasaları çok acayip. Aynı şekilde 2 ay önce 15 liraya aldığım arabayı bugün almaya kalksam yine en az vereceğim para 18-19 bin.
Bu 2 aylık süreç içerisinde 3 yaşından büyük araba alınmaması gerektiğini, insanların aynı fiyatlarda çok güzel 7-8 yaşında volkswagenler audiler varken sıfır clio'lara neden 60-70-80 bin paralar bayıldıklarını da anlamış oldum.
Ekonominin gidişatına göre 6 ay sonra 15 bin liraya alabileceğin araba modelleri : tofaş grubu , reno 9 , fiat uno, tipo ve eşdeğerleri. Bu arabalar da seni sanayi ile akraba yapar.
Eğer sanayi içerisinde parçacı ve usta olarak tanıdığın yoksa eski model araba alma. 15 bine araba hiç alma. Parayı küçümsediğimden demiyorum, ben de kredi çekip aldım ve online yedek parça işi yapıyorum Şaşmaz'da.
Ayrıca öğrenciyim diyorsun, bizim bir ustanın bir lafı vardı, araba dediğin metres gibidir boyuna para yer diye :) Durduğu yerde para harcarsın, yakıtına harcarsın bakımına harcarsın, araba aldım sağını solunu düzelteyim dersin harcarsın, beklenmedik arızalar verir harcarsın.