Merhaba dostlar. Forumda hep kendim bilgi ediniyorum bir de kendim paylaşım yapayım dedim. İşine yarayan arkadaşlar olur umarım.
Bu sosyal imleme sitelerine sitenizden bağlantıları vererek sitenizin hızlı indexlenmesini ve güçlenmesini sağlayabilirsiniz. (Seocu vs değilim ama böyle olduğunu düşünüyorum.)
Bu sosyal ağların dizilimini tamamen kendim oluşturdum. Sıralamada herhangi bir kıstas yok sadece biraz daha popüler olduklarını düşündüğüm bir yukardan aşağı liste oluşturdum.
1. Facebook
Facebook'ta sitenizin bir sayfasını oluşturup oradaki insanlara hitap edebilirsiniz. Bence yapmanız gereken ilk iş Bütün arkadaşlarınızı açtığınız sayfaya davet etmek. Daha sonra siteniz hangi kategoride ise, misalen bir dizi-film siteniz var ise Facebook'taki dizi film gruplarına üye olun.
Bir çok grup var çok aktif olan. Bu gruplarda sayfanızın tanıtımını yapın. (izin veriliyorsa) Veya direkt olarak sitenizin tanıtımını da yapabilirsiniz.
Yine bu işlemleri (gruplarda otomatik paylaşım yapma) yapmak için bilindik otomasyon araçları var. Araştırıp satın alabilirsiniz.
2. Twitter
Twitter aslında bu işi en iyi yapabileceğiniz yer bana göre. Twitter'da hedef kitlenize sahip olan bir sayfanın takipçilerini takip edin.
Bu takiplerinizden geri dönüşler illa ki olacaktır. Bu da kitlenize ulaşmak için yapabileceğiniz en basit yollardan biridir.
Örneğin benim gibi bir Dizi-film sitesine sahipseniz Twitter'da dizi veya film olarak aratıp bir kullanıcı bulun. Misalen bu kullanıcı 1saat önce bir dizi karesi paylaşmış ve altında işte 20 yorum 40 retweet 100 de fav var diyelim. Burada bence önemli olan kesim bu tweeti Retweetleyenler olmalı. Çünkü fav atmak kolay, fav atar geçersin. Ama tweet'i kendi profilinde gösteren adam daha cömert daha adamdır favlayanlardan! :)
o yüzden retweet yapanları kesinlikle takip edin. geri dönüş alamadıklarınızı sonra yine takipten çıkarsınız o pekte önemli değil hatta kaç kişiyi takip ettiğiniz de önemli değil. Burada konu sizi kaç kişinin(organik) takip ettiği.
Bunun için de yapabileceğiniz 2 yol var bana göre. Takip edeceksin ve adamın tweetlerini favlayacaksın. Aşağıya bir iki link bırakıyorum, buradan Twitter oto favlama, oto takip etme, oto takipten çıkma gibi kodları Chrome'da Console kısmına yapıştırıp organik takipçi kazanabilirsiniz.
https://www.turkulkusu.com/twitter-kodlari/
3. Pinterest
Pinterest çoğu kişi tarafından umursanmasa da aslında çok etkili bir sosyal imleme sitesi.
Aşağıda gördüğünüz benim dizi-film sitemin pinterest adresi.
Gördüğünüz gibi 90 küsür kişiyi takip ediyorum ve 51 kişi bana geri dönüş yapmış. (2 gün içerisinde) Şimdi Pinterest için bir otomasyon eklentisi sanırsam yok.(bilen arkadaş varsa yorum yapsın ben de arıyorum..) Not: Burada da twitter kısmında bahsettiğim gibi "Takip et, takip edil" mantığını kullanabilirsiniz.
Pinterest'te elle giriyorsunuz içeriğinizi. Ama korkmayın çok basit ve hızlı bir şekilde bu işlemleri yapabiliyorsunuz. Pinterest'e giriş yaptıktan sonra sağ alt tarafta + butonuna tıklayın ve bir web sitesinden kaydet deyin. Daha sonra içeriğinizin linkini verin ve orada sizin öne çıkarılan görsel kısmına eklediğiniz görsel karşınıza gelecek. oradan onu seçebilirsiniz(görsele fazla önem vermenize gerek yok, size hit olarak getirisi ve index alma hızınızı arttırması önemli)
Mesela ben şu şekilde paylaşım yapıyorum;
Bu şekilde, fotoğrafların açıklama kısmına kendi etiketlerimi giriyorum veya oluşturuyorum farklı farklı. Fotoğrafa tıklayınca da benim siteme geliyor kişi. :) Gayet güzel ve kullanışlı bir sistem. Ancak tüm bu işi vakit olarak kısaltmak için bir otomasyon eklentisi sanırsam yok. bilen varsa yazsın lütfen.
4.Tumblr
(resim büyük olduğu için koymadım "fevziamca.tumblr.com" dileyen buradan bakabilir örneğe.)
Tumblr'da da gerçekten her geçen gün büyüyen bir sosyal ağ. Sizin linklerinizin burada da bulunmasının sizin yararınıza olacağını düşünüyorum. Burada da yine twitter kısmında anlattığım gibi, hedef kitlenizdeki kullanıcıları takip edip organik takipçi kazanabilirsiniz.
5.Reddit- mazisi çok eskidir.
Gerçekten reddit de çok büyük bir platform. Ve Sosyal imleme anlamında tek geçebileceğiniz platformlardan biri.
Bu da reddit imlemesinin etkisi:
gördüğünüz gibi reddit'e yaptığım bir imleme sayesinde sitem hızlıca indexlendi. emin olabilirsiniz ki, diğer sitelerin de üstüne çıkmış tabi sırası da çok harika sayılmaz ama olsun bakalım. mantığı bu yani bu işin kısaca. Seocu abilerimiz bu işleri 50 liradan aşağı yapmıyorlar :)
Ayrıca yine aynı mantık için kullanabileceğiniz diğer platformların listesi.
---------------------------------------------------------------------------------
https://www.kalitelibacklink.com/2017-guncel-sosyal-imleme-siteleri/ - burada bir liste var, da pa değerleri de yazıyor.
https://dogubaklaci.com/2018-yilinin-en-iyi-51-sosyal-imleme-sitesi/
Burada da dogubaklaci kardeşimiz güzelce anlatmış. teşekkürler.
Otomasyon eklentileri ve Otomatik Paylaşım hakkında.
--------------------------------------------------------------
Arkadaşlar bütün bu sitelere içeriklerinizi tek tek elle girip vaktinizi yitirmenize gerek yok. Bütün bu işleri otomatik yapan eklentiler ve siteler var.
Wordpress için: Jetpack, Nextscripts eklentilerini öneririm. Yani benim bildiklerim bu kadar.
Blogger için: https://www.blogtecrubem.com/2018/02/blogger-yayinlarini-otomatik-olarak-twitter-da-paylasma.html buradaki makaleyi okumanızı tavsiye ederim.
Teşekkür etmek isterseniz, imzamdaki adrese uğrayabilirsiniz :)