Mfa95
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selamun aleykum.
Bu konu biraz duygusal tepkilere kaçabilir ama hem merak ediyorum hem garipsiyorum.
Hiçbir şey bilmiyormuş gibi yazmaya çalışacağım eğer eksiğim varsa veya herkes anlayabilsin diye inşallah.
Sunucular bilindiği gibi üst düzey bilgisayarlardan oluşuyor. Biz de kiralayıp o sunucularda (bilgisayarlarda) dosyalarımizi barindiriyoruz. İp üzerinden de domain yönlendirmesiyle bağlanıyoruz.
Bazı firmalar forumlarda çeşitli konularda (site adresini ve kişi ismini vermeden) sizin siteniz şöyle böyle diye bilgilendirme amaçlı da olsa buralarda resim paylaşıyorlar mesela. Yada sitelerdeki anlık sorunlarda tabiki yetkili olarak müdahale edebiliyorlar. Yani kendi sunucularında barınan siteler tamamen ellerinde. İstedikleri gibi erişim saglayabilirler. Zaten yedekler de ellerinde, veritabanı dosyalar vs...
Yaparlar yapmazlar ayrı konu fakat böyle bir imkanlarının olması size endişe veriyor mu? Aşırı önemli veya aşırı özel bir projem yok şuanda onun için bu endişeye sahip değilim ama merak ettim. Hosting seçerken GÜVENİLİRLİK diye bir kritere hiç rastlamadim tavsiye ve önerilerde.
Dediğim gibi sadece meraktan soruyorum. Hani çok feci bir şekilde suistimal edilebilir birşey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bir sözleşmesi ve cezası kesinlikle vardır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
xsafa
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Bilgisayar Müh. Öğr.
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Zaten büyük projelerde ( BKNZ : Kripto Para Borsası ) direk dedicated alımına gidiyolar. Bende bu dediğin konuyu bayadır düşünüyodum takipteyim.
Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com
xsafa
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Bilgisayar Müh. Öğr.
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
KomanBeğrek fiziksel sunucu ellerinde ise sen farketmeden tüm datanı çekebilirler :)
Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Student
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Cpanel şifresini değiştirseniz de en zor şifreyi yapsanız da whm üzerinden cpanellere erişimler her türlü açık
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İnternet Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
U** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Mesajınızda haklılık payları var ama müşteri talebiyle çelişen noktalar da mevcut.Örneğin "yedekler ellerinde" demişsiniz lakin firma yedek almasa bu sefer de müşteri "siz bizim yedeklerimizi nasıl almazsınız, ya siteye birşey olursa" gibi serzenişte bulunabiliyor ve yedeğinin alınmamasını isteyen neredeyse yok denilebilecek kadar çok az bir kesimdir.
Bir sistem yöneticisi tüm sistemlere yetkisi dahilinde herhangi bir problemde müdahale edebilmek amacıyla ulaşabilir konumda olması gerekir. Böyle bir erişime sahip olmasa, problem durumunda çözüm süresi uzar ve firma için geçen problemli her saniye maddi manevi kayıp olarak geri döner. Bu ve üst paragrafta belirttiğim yedek konusu bu işin amacından ötürü ana kurallarından biridir.
Örneğin kendi firmamızdan bahsetmek gerekirse sanal sunucu, kiralık sunucu gibi kişiye özel çözümlerde hizmetlerin erişim bilgilerini bilmiyoruz ve göremiyoruz.Bir sorun olduğunda müşteriden talep ediyoruz.Email probleminde tüm emaillere şifresiz erişebiliyor iken kesinlikle ve kesinlikle müşteriden problem yaşadığı emailin şifresini talep ediyoruz.
Ayrıca yer sağlayıcı firmalarda çalışan personellerin, kendilerine verilen yetkileri kötüye kullanamayacağına dair iş başlangıcında ve çıkışında sözleşme imzalatılır.
Belirli yazılmış çizilmiş gizlilik politikası ve hizmet kullanım sözleşmesi var.Müşteri ve firma bu sözleşmeler, politikalar çerçevesinde hukuki hakkını saklı tutar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Cezası olsaydı, Türkiye üzerinde hizmet veren hosting firmalarının çoğunun oltalama ve bankacılık oltalama yüzünden ceza alması gerekirdi.
Yaptırım sözde var, ama pratikte işlediğini görmedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kurucu
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiçbir önemli proje hosting de barindirilmaz hocam.
http://onlinetahta.com -> Canlı Dershane- Video Dershane-Uzaktan Eğitim