Öncelikle WordPress üzerinde LS çalıştırmayı bir kenara bırak, NGINX tarafına trafiğini sağla. MySQL ile ilişkini sonlandır ve MariaDB tarafına hızlı bir geçiş yap.

Daha sonra tema işlevini kontrol etmekle başlamalısın. Önbellekleme kullanacaksan WordPress üzerinde önbellekleme eklentisi çalıştırmayı desteklemiyorum açıkçası. Sunucu tarafında kurulan cache servisleri her zaman daha iyi sonuçlar vermektedir. Özellikle bu yapıyı WP Engine, SiteGround, A2 ve Inmotion en iyi şekilde ekrana yazdırıyor.

GPI, GtMetrix ve Pingdom performans artışı için önereceğim Perfmatters eklentimiz 500ms azalma garantisi veriyoruz. Bu sadece başlangıç için uygulanan teknikler daha ileri performans için yardımcı olabiliriz.



İyi forumlar :)