lostyazilim
tr.link

Bir şeyi çok istemek

14 Mesajlar 1.921 Okunma
acebozum
tr.link

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)
Kardeşim, dua eden rabbinden medet uman herkes kardeşimdir. Sen de öz kardeşim sayılırsın sana burada yazacağım şeyler yanlızca bir kitabın önsözünün özeti niteliğinde. Belki daha kısa. Ama sana yazacak 1 satırım olsaydı eğer, tek yazacağım "yolundan sapma" olurdu.

Bu dünya evet 3 günlük, yarın yok olacaksın ve evet senin de söylediğin gibi "yok olacaksın". Dua ederek, gece gündüz yalvararak istediğin herşey de yok olacak. Bir bardak su için 10 gece yalvarsan ve 11. gece ölsen, belki suyu dahi içemeden gideceksin bu dünyadan. O yüzden dua'yı geçici şeylere bir kapı olarak görme.
Dua kutsaldır, büyüktür, manevidir. İstekle dua aynı şey değildir. İsteği herkesten istersin, patronundan, ailenden, arkadaşından bir şey istersin ve onların tasarrufuna göre isteğin karşılanır yada karşılanmaz. Lakin onlardan 'isteyebileceğin' şeyler kısıtlıdır. Onların da karşılayabileceği boyuttadır.
Arkadaşından zamanı durdurmasını, seni gençleştirmesini, ağrını geçirmesini isteyemezin. Yapamaz. Bu yüzden istekler kısıtlıdır ancak olmaları daha maddidir.
Dua ise sonsuzdur, çünkü dua ettiğin varlık tüm istekleri yerine getirebilecek kapasiteye sahiptir. Bu yüzden nasıl ki sonlu güce sahip arkadaşından isteyebileceğin şeyler para, mal, yiyecek gibi sınırlı şeylerse, sonsuz güce sahip Allah'a edeceğin dualardan alacağın şeyler de sonsuz olmalıdır.
Peki bildiğin sonsuz olan ne var bu dünyada? dünyanın kendisi dahi sonlu iken? hiçbir şey değil mi? O halde sonsuz olarak bildiğimiz ahireti istemek için dua'dan iyi bir kapı var mıdır?

O zaman isteklerimizin mercii, bizden ne istememizi uygun görür? sonsuzluğu değil mi? O halde sana sonsuzluğu verebilecek bir yaratıcıdan bir bardak su istemek ne denli ihtiyaçtır? Özellikle de o suyun senin sonsuzluğuna giden yolda bir aracı olma ihtimali varken.
Dedim ya bu bir önsözün özetidir. Senin isteklerin dostların tarafından düşünülürken 3-5 koşul gözetilir, lakin sonsuzdan sonsuzluğu isterken birçok koşul gözetilir çünkü sonsuz olan senin ilerini de gerini de bilmektedir. O halde sonsuzdan isterken onun razı olmayacağı şeyi istemek ne kadar mantıklıdır?
Akadaşını öldürmeye karar verdin, o da bunu biliyor. Yine aynı arkadaşına gidip bana 300 lira verir misin, silah alacağım dersen, arkadaşın bunu kabul eder mi?
Peki sen sonsuzdan para istediğinde, rabbin senin sonunu bildiğinden, o parayı aldıktan sonra sapıp ona isyan edip etmeyeceğini bilmez mi? Peki sana sorayım; bir hafta sonra ölecek olsan ve rabbinden 1 milyon dolar istesen. Rabbin de sana sorsa;
"Ey insan, sana bu parayı vereceğim, lakin 3. gün azıtacaksın ve kâfir olarak kabz edilecek ruhun. Kabul eder misin"
Eder miydin?
O halde rabbin sana bu soruyu sormadan;
"Ey kulum, 10 yıl sonra öleceksin, sana istediğini verirsem sonsuz merhametimle seni cennetime sokmak isterim ama sen bu isteğinle bana asi olacaksın, benim ise bir sözüm var ve bana asi olanı cehenneme atacağım, o yüzden sana sonsuz merhametimle bu istediğini vermiyorum"
dediğinde rabbin senin iyiliğini mi kötülüğünü mü düşünmüş olur?

Yada şöyle örnekleyelim, sen sigara içen birisin, annen senin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ama sana para vermiyor. Çünkü biliyor ki sen o parayla sigara alacaksın. Oysa annen senin sigara hariç tüm ama tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Annenin bu davranışı sana olan nefretinden yada sevgisizliğinden midir yoksa annenin sonsuz sevgisinden midir?

Emin ol Allah'ın sana verdiği 1 tane göz dahi kefede senin tüm isteklerinden ağır gelecektir. Emin ol Allah seni senin kendini sevdiğinden daha çok sevmektedir. O halde o sana bir şey vermediğinde bu sevmediğinden değil, hem seni düşündüğünden hemde seni imtihan edip 1 üst, 1 daha üst, 1 daha en en en üst cennetlere koyup sana simasını göstermek istemesindendir.
Ey sen, Allah'ı görmek mi istersin, yoksa yarın yok olacak olan o isteğini mi?

Pekii, diyelim ki sen sonsuzluğu istemeye karar verdin. Cenneti istiyorsun ve dualarında diyorsun ki "Allah'ım bana bir ev ver, o evde sana sürekli namaz kılayım" duan kabul olmadı. Bu durumda ne düşüneceksin? işte öyle bir durumda da yine rabbinin sonsuz ilmine güveneceksin, çünkü seni tanıyıan en iyi odur, evi aldığında 1 kez şükredip, 2. kez evde zina yapıp yapmayacağını en iyi bilen odur. O yüzden daima halinle şükür içinde ol. Ve rabbini hamd ile tesbih et.

Çünkü bilesin, peygamberimizin ashabı ne mübarek insanlardı, eğer onların duası kabul olsa, tüm kafirlerin üzerine dünya katlanır, ayaklarının altından yer küre sıyrılırdı. Lakin rabbin, hem onların imanını arttırmak hem de kafirlere dahi olan merhametinden onlara vakit tanımak istedi ve iki tarafa da eşit savaşlar sundu.

Bilesin ki bu dünyada sonsuzdan istenecek tek bir şey vardır, o da sonsuz cennetlerdir. Araya hiçbir köprü koymadan, rabbinden yine rabbini iste. Emin ol kabul olacak ve olmasını isteyceğin tek dua bu olacaktır.

Allah'a inanmadan Allah hakkında atıp tutanlara da kulak asma, onlar yanarken elinden tutup çekip seni de yakmak istiyorlar. Cehennem ateşi çok acıdır, öz kardeşin olarak senden o ateşten uzak durmanı istiyorum, bırak onlar yansınlar sen yanma. Çünkü bu sorular zamanla karamsarlık olur, sonra da inkar. Nolur Allah'ı ve kendini bırakma. O ateşten sakın. Çünkü bil o ateş çok acıdır.
samsa Dursun05 yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

falcaoyusuf falcaoyusuf WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 0 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
MertUslu Kardeşim sonuna kadar okuduğuma emin olabilirsin. Çok güzel bir yazı olmuş. Bana farklı düşünceler kazandırdı.

Tabi ki Allah bilir onu bana verirse neler olacaklarını fakat hayırlı değilmiş deyip vazgeçmek de olur mu bilmiyorum. Ben tekrar sahip olmak için elimden geleni yapıyorum, dua etmekten vazgeçmiyorum.

Sonunda bir gün sahip olursam buraya tekrar yazacağım.
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

falcaoyusuf adlı üyeden alıntı

MertUslu Kardeşim sonuna kadar okuduğuma emin olabilirsin. Çok güzel bir yazı olmuş. Bana farklı düşünceler kazandırdı.

Tabi ki Allah bilir onu bana verirse neler olacaklarını fakat hayırlı değilmiş deyip vazgeçmek de olur mu bilmiyorum. Ben tekrar sahip olmak için elimden geleni yapıyorum, dua etmekten vazgeçmiyorum.

Sonunda bir gün sahip olursam buraya tekrar yazacağım.

Elbette hayırlı değilmiş deyip vaz geçme, dua'da ısrar önemlidir. Farkettiysen asla vaz geç yazmadım, benim yazım karamsarlığa düşmemen içindi. Onun dışında ömrün boyunca duaya devam edebilirsin çünkü Allah duada ısrarcı olanları sever, zira namaz bile bir nevi duadır cennet için günde 5 kere tüm ömr boyunca ısrarla Allah'ın kapısı çalınır.

Ne istediğini bilmiyorum ama hayırlı görüyorsan inşallah Allah onu sana nasip eder. Hatta şöyle diyelim, inşallah hayırsızsa dahi hayırlı hale getirip nasip eder ki duaların karşılıksız kalmaz.

Bayramınız mübarek olsun. :)
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

miyondemli miyondemli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 129 / 137
  • Ticaret 30, (%100)
Bende istiyorum ama çabalayamıyorum kardeşim. Çalışsam olur büyük ihtimalle de işte... Gün gelir çalışırım umarım.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al