ATMCgrafik adlı üyeden alıntı

benim düşüncem apple daki gibi özel bilgisayarda satuşı sunulsa yada wind. ile birlikte çok daha iyi olur... en azından insanlar bi bakarlar dikkat çeker ... böyle olunca insanlar pek yüklemeye yanaşmıyorlar...


Adım adım ilerlemek bence en doğrusu. Senin dediğin şekilde olursa dikkat çeker ama ne kadar işe yarar orası tartışılır. Aklıma hemen şu senaryo geliyor. Bir kişi bilgisayar aldı ve içinde Pardus geliyor. Bir şekilde bir problem çıktı ve bilgisayar açılmıyor diyelim. Bunu hangi teknik servis elemanı çözecek?

Gerçi Linux'teki problemler genellikle ufak tefek problemler. Bir veya iki küçük kodla sistemi çalışır hale getirmek mümkün oluyor. Format atmaya bile coğu zaman gerek kalmıyor. Fakat bizim insanımız bunu bilmediği için en ufak bir sorunda teknik servislerin yolunu tutacaktır. Bir de Linux'teki ext formatlı bir disk bölümüne Windows kurulumu yapılamıyor. O zaman da tek çare teknik servis ama onların da bilgisi olmadığından eminim.

Teknik servis elemanlarının da bilgisi yoksa muhtemelen karşı tarafı yanlış yönlendirecektir. Şunu da unutmamak lazım. Windows'taki problemlerle Linux'teki problemleri karşılaştırdığımızda Linux'tekiler devede kulak kalıyor.

Önce insanımızı bu konuda biraz eğitmek lazım. Bakalım inşallah söylenilenler lafta kalmaz ve uygulamaya geçirilir. Neler olacağını zaman gösterecek.