Site içi seo çalışması, arama motorlarının sitede barındırdığı güncelleme ve yine arama motorlarının uyumluluğunu destekleyen çalışmalardır. Sitenin site içi seo çalışması oldukça önemlidir, Seo çalışmaları uygulanırken sitenin kriterleri ve algoritmalar ile bütünleşerek yükselmenize olanak sağlar.

Site İçi Seo Nedir?

Site içi seo, web sayfalarınızın tasarım, yazılım ve özgünlük ile birleşen elementleridir. Arama motorlarının sitenizdeki bilgilere rahat ulaşmasını sağlamak, diğer rakiplerinizden daha verimli bilgilere sahip olduğunuzu ispatlayarak sıralamanızı yükseltebileceğiniz ve arama motorları ile uyum sağlayarak onlara istedikleri çalışmaları sunmanız ile site içi seo çalışmasının verimini göreceksinizdir.

Arama motorlarının sitenizin kalitesini, doğru bilgiler barındırdığınızı sürekli gelişen algoritmalar ile ziyaret etmektedir. Tavsiyemiz Seo çalışması uygulatmadan önce, kapsamlı bir site içi seo çalışmasına başvurmanızdır. Sitenizin kalitesini ne kadar yükseltir, Google ve tüm arama motorlarının seo kriterlerine uyarak istediğini uygular iseniz, sonraki genel Seo çalışmalarında daha hızlı şekilde verim alır, potansiyel müşteri ağınızı genişletirsiniz.

Site içi seo başlarda söylediğimiz gibi tasarım, yazılım ve özgünlük barındırır. Örneğin harika bir kod yapısına sahip web sitesinin, anahtar kelime hataları nedeniyle, yani belirlenmiş tek bir ya da birkaç adet anahtar kelimeyi sıklıkla kullanması ile sonuçlanan spam keywords cezaları bulunmaktadır. Siz doğru yaptığınızı sandığınız şey Google tarafından spam olarak algılanmıştır ve kalıcı cezalara tabi tutularak harika kod ve tasarımlı bir web sitesinin ziyan olmasına sebep açmıştır.

Bu nedenle site içi seo çalışmaları dikkat isteyen, belli araçlar ile takibi yapılan, hata ve eksikleri tespit edici yardımcı materyallere ihtiyaç duyulan bir çalışmadır.

Site İçi Seo Nasıl Yapılır?

Site içi Seo Google ve tüm arama motorlarının belirli kriterleri göz önünde bulundurularak yapılır. Ziyaretçilerin kaliteli içerik ve ne aradıkları yönünde ne kadar doğru bilgiyi sitede barındırır ve tabi ki bu uyumu arama motorlarının desteklemesi ile hazırlarsanız, müşteri potansiyelinizde o kadar artar.

Başlıklar (H Etiketleri) h tag nasıl kullanılır?


Site İçi Seo ’nun olmazsa olmazlarından biri diyebileceğimiz ilk unsur şüphesiz ki H Etiketidir. Başlık yapısı da diyebileceğimiz H etiketi, optimizasyon çalışmalarında belli sıfatlar halinde kullanılmalıdır. WordPress alt yapılı sitelerde kullanımı pratik ve uygulama kriterleri doğru yönlendirmeler ile mümkündür, ancak PHP, ASP ve HTML gibi kodlamalarda H etiketi farklılık göstermektedir. Sayfanızda hedef anahtar kelime, Url ve uyumlu başlık mutlaka yer almalıdır.

WordPress’in Seo için oldukça elverişli olduğunu tüm web tasarımcılar bilir, sebebi sanırız ki seo kriterlerinin aktif şekilde bizlere yardımcı olmasıdır. Çeşitli kod yazılımları ile hazırlanan bir web sitesinin ise wordpress de sunduğu kriterleri iyi biliyor ve hatta ezberlemiş olmak gerekiyor ki, Seo uyumluluğu konusunda destek olsun. Yani birçok işletme veya şahıs arama motorlarında üst sıralara çıkmak için çeşitli adwords reklamlarına başvurmakta, bunların çoğu da belki de kod yapısına sahip ve sağlam Seo çalışmalarının uygulanmadığı web site sahipleridir. Sütten dili yanan ise wordpress alt yapılı web sitelerine yönelerek, en azından Google gözünde bir sıralamaya dâhil olurum düşüncesidir.

Dışarıya Giden Bağlantılar (Dış Linkler)

Yazılarda ilgili sayfalara ve sitelere giden bağlantılar; google’a yardım eden sinyallerdir.

Page Speed (Sayfa Hızı)page speed arttırma

Ziyaretçilerin belki de en çok önemsediği konu budur. Sayfa hızı (pagespeed) yavaş olan, bir türlü açılamayan sayfaların ziyaretçi kaybetmesi olağandır. Site içi seo çalışmalarında sayfa hızını yükselterek, kişilerin sayfalar arası geçişlerini hızlandırarak aradıklarını kısa sürede bulmalarına olanak sağlarsanız, bir sonraki adresleri yine sizin web siteniz olacaktır.

Site içi seo için sayfa hızı, H etiketi, tasarım ve yazılım düzeni, ziyaretçilerin ne aradıkları yönünde doğal ve kalıcı bilgiler vermeniz doğrultusunda yapılan çalışmalardır. Kullanıcı deneyimi UX ile site haritası, sayfalarınızda bulunan görsellerin alt etiketleri, Link İnşaası, Başlık yanı sıra meta açıklaması, sayfa URL yapısı gibi teknik çalışmalar ile site içi seo çalışması gerçekleşir. Site içi Seo kadar site dışı seo da oldukça önemlidir, diğer yazılarımızdan site dışı seo makalemizi de okuyabilirsiniz.

Seo hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Seo sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Barisdayak.com Site içi Seo, Site Dışı Seo ve Genel Seo çalışmaları için iletişime geçebilirsiniz.