FurkanHisamioğlu adlı üyeden alıntı

Buradaki etik kavramını kimse reklamı gören ziyaretçi için konuşmuyor zaten, tekrar okuması gereken sizsiniz. Reklamı gören kişinin bu reklamı zorla görmesinde bir problem yok zira maddi olarak bir eksisi yok. AdSense gibi pek çok reklam şirketinin politikalarında bunu aykırı kılması ve kişilerin burada etiğinden söz ettiği mesele reklamverenin haklarının korunmasıdır. Pop-up gibi reklam servislerinde reklamı veren kişi/kuruluş, zaten pop-up reklam için para ödüyor. Bu açıdan otomatik açılan pencere kişinin ödemeyle hedeflediği amaca ulaştırdığından maddi kayıptan söz edilemez zaten. Ancak AdSense reklamvereni "gerçek tıklamalar" ve "dönüşüm" için reklam veriyor, buna ödeme yapmak istiyor. Zorla tıklama gerçekleştirince ziyaretçiye bir eksisi olmuyor ama reklamveren sahte tıklamalar için bütçesinden tomarla para ödemek zorunda kalabiliyor.

Umarım reklam vermek mecburiyetinde kalır ve zorla tıklatan sitelerle binlerce liranızın gasp edilmesine şahit olursunuz. Normalde böyle temennilerde bulunmam ancak siz gibi anlayışsız kesim bazen ukala tavırlarıyla anlayış dahi bırakmıyor insanda.


okuma, anlama noksanlığı yaygın galiba.. etikten bahseden kim? sadece verilen linkteki adam kendi bahsediyor; kendi vicdanımı rahatlatmak için yazdım diye. eline klavye alan, okumadan yazıyor vallahi. sadece aklıma gelen bir konudan bahsettim orada da sjw lerin saldıracağını düşünmedim.

adsense politikası ortada ve bunu herkes biliyor. kimsenin o çok bilmiş aklına, kimsenin ihtiyacı yok. uymak/uymamak kullanıcılarına, reklam verene ve şirkete kalmış iş ve bundan öteye kimseyi ilgilendirmiyor. eğer çok istiyorsanız, gönüllü olarak politika ihlali takipçiniz olacağım diye mesaj atın google a :D belki social justice warrior ilan eder. neyse iyi güldüm yazarken, uzatmayayım.

bir de bir atasözü vardı, forumdayız diye yazmıyorum. anlaşılmıştır zaten, haydi iyi günler.