SeeTake Tavsiyem, yazinin tamamini alip, birebir kopyalamak yerine, kendi yorumunuzu katip, sadece gereken noktalarda alintilar yapmaniz ve ilgili siteyi referans gostererek link vermenizdir. Peki bunu SEO uyumlu olarak nasil yapabilirsiniz:

Alinti yaptiginiz kisimlari
ile belirtebilirsiniz. Bu tagi kullanmak bir Google yonergesi degil, web siteleri icin genel gecer ve dogru bir html uygulamasıdır.

Verdiginiz linkin rel="nofollow" tagi tasimasina gerek yok. Bir siteden alinti yapip, ona link vermeniz, aslinda tam anlamiyla "organik olarak link vermek" ile kastedilen seydir. Burada bir problem yok. Icerigin orijinal sahibinin de bu linkten, SEO anlamında faydalanmasi kadar da dogal birsey olamaz.

Eger bir sekilde (tekrarliyorum: arama motorlarini aldatmaya calismak disinda) yazinin tamamini, degistirmeden kopyalamak zorunda kaldiysaniz ve kendiniz de ekstra birsey eklemiyorsaniz; mutlaka orijinal kaynagi belirtin ve bahsettigim sekilde link verin. Unutmayin, bu sayfaniz orijinal icerigin birebir aynisi oldugu icin, arama sonuclarinda iyi performans gostermeyebilir. Bu spamdir diye demiyorum, sadece biz arama sonuclarinda bazen ayni icerigi tekrar tekrar gostermek istemeyebiliriz.

Kaynak: https://productforums.google.com/forum/#!topic/webmaster-tr/smOSw7xt7po