blog site işleri gazeteciliğe benziyor ya da medya uzmanlığı istiyor diyelim. siz kuantum mekaniğinde profesör olabilir ve sayfalarca doyurucu bilgi dolu içerik yazabilirsiniz ama yazdıklarınız ne google da aratılır ne de tesadüfen biri siteye gelse okur. çünkü siz kitap yazmışsınız. web sitesi blog yazmamışsınız. ikisi apayrı şeyler.

web tarasım html css c++ ve bilmediğim tüm dillerde kod yzabiliyor olmanızın blog yazma işinde bir önemi yok. önemli olan ilgi çekecek yazıyı yazabilmek. wp var bin tane tema var basit işler bunlar. yazmak ustalık istiyor.

seo uzmanı olmanız gerek. bunda bir formül vereyim size.

seo = (90% x iç seo) + (10% x dış seo)

iç seonun önemini vurguladım ve bir formül daha vereyim.

seo = google botu + arama yapanların davranışları

kimse yazdığınız 300 kelimeyi okumak istemiyor. 300 kelime içinde 2 cümleyi arayıp geliyorlar. google için 300 kelime yazıyoruz ziyaretçiler içinse 2 cümle. makalenin tepesine yazın iki cümleyi. nedenini yazmak istemedim şimdi. faydasını göreceksiniz. adsense gelirini arttıran bir yöntem.

baya uzun yazdım. özet bu iş kolay değil. belki 100 kişiden 1 kişi adamakıllı para kazanıyordur.

vazgeçmeyip deneyin sermaye gerektirmeyen bir iş sonuçta hobi olarak başlanabilir. başarılar dilerim.