Arkadaşlar 2. hesabımda googledan ban yedi.İlkinde 20 dolardan fazla birikmişti ama yardımsever arkadaşlarım hergün tıklamaya başlayınca ban yedik gitti.Eyvallah anlattım da arkadaşlarım böyle böyle yaptı bir daha olmayacak diye ama google kimi dinler.Neyse dedim bi süre geçti aradan yeni sitelerimi de kurdum bir hesap daha açtım herşey sıfırdan analytics kodları google webmaster tools hepsini tek tek 5 siteye kurdum.
Gel gör ki dün evime misafirliğe giren arkadaşa ipadden sitelerimin nasıl göründüğünü sordum girdik baktık hoşuma gitti.Arkadaş sitede gezinirken reklamın birine tıklasın mı.Çık hemen dedim çıktı da ama içimi de bi korku sarmadı değil.Bir kaç gün önce de bir video reklamı izlemiştim o da tıklamadan sayılıyormuş.Gece yattım sabah kalktım korktuğum hemen başıma geldi.Hesabım geçersiz tıklamadan dolayı devre dışı bırakılmış.Toplamda 20 tık ya vardı yada yoktu.Giden para da değil ki para olsa da önemli değil.Mevzu pek çok arkadaşımızın da dert yandığı bu google'ın mahalle abisi tavırları.Sert politikaları.Adama inatsan git sitesinde 40 kez adsense tıkla bakayım zavallıma noluyor.
Konuyu bağlayacağım nokta ise şu: Yeter artık Google tamam diğer merdiven altı firmalar gibi kazandığımız parayı yemiyorsun ama en ufak bir yanlış anlaşılmaya bile tahammül etmiyorsun.Yandex'in reklam servisini neredeyse bütün forum bekliyor bilmem farkında mısın?Yemin ederim yandex reklam servisi çıksın koşa koşa kayıt olmazsam.Hadi be yandex sende aç artık şu reklam servisini.

dipnot:evet biraz rahatladım belki daha önce bahsedilen bir konuydu ama tekrar tekrar bahsetmenin bence bi zararı yok önemli konular tekrar tekrar bahsedilir böylece gündemde kalır.Herkese teşekkürler.

diğer dipnot:ne değişti bir hesap daha açıp yandex reklam servisi açılana kadar adsense takılmaya devam edeceğim?diğer reklam firmalarına güvenebilsek gideriz de işte.aman neyse.