TecnoLobi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhabalar arkadaşlar 2 sebedir bi kargo firmasında çalışıyorum. Gel zaman git zaman gelen müsterilerin getirdiği kargolar hep gittigidiyor , hepsiburada ve n11 ve daha nice adını henüz duymadığımız bir çok e-alışveriş sitesinden sattıkları ürünleri getiriyorlar.
Bende bu işe merak sardım ne satabilirim diye ve yine müsterilerimizden teknolojik ürünler satan bir firmaya ricada bulundum bayilik verdiler. Neyse uzatmayalım ben bu firmadan aldığım ürunleri gittigidiyordan satmaya başladım ve iyide satış yapıyotum yeni olmasına ve 2 3 çesit ürünüm olmasına rağmen.
Biliyorsunuz ki n11 ve hepsiburada vergi levhası istiyor yani satış yapabilmek için bir şirket sahibi olmanız.
Ve soruma gelelim.
Benim de aklımda hem ssk lı çalışıp hemde şahıs şirketi kutmak istiyorum
#varsa bunun ne gibi zararları var ?
#maaştan herhangi bir kesinti olur mu ?
#internetten araştirdigim kadariyla hep eski cevaplar bağkur ödenmiyor muş ama 1 gün kesintiden sonra bağkur ödemek zorunda kaliyormusuz detaylandirirmisiniz
# ve en önemlisi bir daha ssk lı olunmuyormuş bagkura gecer ise bunun aslı astarı nedir ?
Kusura bakmayin telefondan yazdim eksik bizuk kelimeler varsa.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
İşçi
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba. Kesin ve güncel Bilgi vereyim:
Şahıs şirketi kuran kişi SSK yani 4/a lı ise Bağkur primi yatırılması gerekmez. Maaşınızdan da kesinti olmaz.
Bunun hiçbir zararı yoktur.
İşten çıkarıldığınızda otomatik olarak Bağ-Kur’a geçirilirsiniz.
Bağ-Kur’lu bir çalışan dilediği zaman tekrar SSK’lı çalışabilir. Bunun önünde bir engel yok.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İlk yorumdaki arkadaş gayet güzel açıklamış ama ne olur ne olmaz diye düşünürseniz eğer yakınınızdaki birinin üzerine de açabilirsiniz şirketi
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
İşçi
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hocam meraklanmayın, hiçbir zararı olmayacaktır. Şirket kuracaksanız çok düşünmenize gerek yok. SSK’lı olmanız sizin için bir avantajdır.
1 kişi bu mesajı beğendi.